Posljednji pozdrav dragom drugu, dobrom čovjeku, vječitom putniku, antifašisti dr. Abudu Sariću

Piše: Dž. S.

Doktor Abud Sarić , nažalost, još jedna je žrtva Corona virusa. Bh. zajednica žali za ovim izvrsnim stručnjakom.  Nijaz Skenderagić, nekadašnji političar, danas poslovni čovjek i potpredsjednik Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata BiH (SABNOR), oprostio se od svog prijatelja na  Facebook profilu.

-Posljednji pozdrav dragom drugu, dobrom čovjeku, vječitom putniku, antifašisti dr. Abudu Sariću. Kada sam prije 20-tak dana u Covid ambulanti “tvoje” bolnice vidio ispisanu uputnicu na tvoje ime,mislio sam da je neka greška. Cijelu noć sam se nekako uznemireno osjećao. Ujutro ti pošaljem SMS da pitam šta radiš i kako si, a ti mi šalješ sliku da si na kisiku. Vjerovao sam i nadao se, kao i svi tvoji prijatelji i porodica, da ćeš se brzo oporaviti. Vjerovao sam i nadao se. Nažalost, jutros je došla ta bolna vijest da si nas napustio. Saučestvujem u bolu sa tvojom porodicom i prijateljima, a Tebi neka je vječna slava i hvala za sve što si radio – napisao je Skenderagić.

I Sarićev kolega dr. Dragan Stevanović oglasio se na Facebooku.

Dario Delibašić prisjetio se posljednjeg druženja sa dr. Sarićem.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti