Neprijatne situacije: Maradona izbacio kćerke i suprugu iz testamenta

Piše: Preuzeti tekst

Užasna drama poslije smrti Dijega Maradone dobija novu epizodu, a legendarni as je iz testamenta navodno isključio višegodišnju suprugu Claudiju i kćerke koje je dobio sa njom – Dalmu i Gianinu, prenose mediji.

Maradona je bivšu suprugu Claudiju Villafane, sa kojom je u braku bio 24 godine, i pomenute kćerke, isključio iz testamenta zbog sukoba sa višegodišnjom suprugom, a odluku je donio tokom boravka u Dubaiju.

Problem je nastao kada je legendarni Argentinac otkrio da mu je sa računa nestalo šest miliona dolara, odnosno da mu fali i tačno 458 suvenira skupljenih tokom karijere za pamćenje.

Zbog toga je čak pokrenuo i tužbu, slučaj je bio pred sudom godinama, a kćerke je isključio iz nasljedstva jer su u tom slučaju bile uz majku.

Inače, Maradonino cjelokupno bogatstvo procjenjuje se na oko 120.640.875 KM i izvjesno je da će se tek dešavati neprijatne situacije među naslednicima.

Iza čuvenog fudbalera, pored fudbalskog blaga, ostale su i nekretnine u Buenos Airesu, automobili, fabrika, hotel i još brojne vrednosti širom Argentine, ali i Venecuele, Kine, Belorusije i Dubaija.

Izvor: nova.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti