Sve prenosio uživo: Youtuber tjerao trudnu djevojku da stoji polugola na hladnoći dok nije umrla

Piše: Preuzeti tekst

Ruski Youtuber uhapšen je nakon što je snimao i prenosio uživo kako njegova trudna djevojka umire od hladnoće.

Stas Rešetnjikov, vlasnik Youtube kanala Riflaj, navodno je natjerao Valentinu Grigorjevu da izađe na balkon noseći na sebi samo donji veš dok je napolju temperatura bila ispod nule.

Jedan njegov pratitelj platio je Stasu (30) oko 16155 KM da snimi kako se njegova djevojka smrzava. Valentina (28), koja je bila u ranoj trudnoći, umrla je od hipotermije u svojoj iznajmljenoj kući u selu Ivanovka u blizini Moskve, prenose mediji.

Stas je snimao svoju djevojku i prenosio to uživo na Youtubu čak i kada je shvatio da je “polumrtva”. Nakon toga se vidi kako je unosi nazad unutra i pokušava da je oživi.

Valja, jesi li živa? Zeko, šta je s tobom? Valja, Valja, dovraga, izgledaš kao da si umrla. Zeko, hajde, reci mi nešto. Brinem se. Prokletstvo … Ne osjećam otkucaje njenog srca – čuje se kako govori.

Zatim je svojim gledaocima kazao: “Nema pulsa … Blijeda je. Ne diše”.

Nastavio je da prenosi cijeli događaj na Youtubu čak i nakon što je pozvao Hitnu pomoć i kada su stigli bolničari i proglasili je mrtvom.

Stas je zarađivao na uplatama preko interneta. “Donacije” su mu uplaćivali njegovi pratitelji. U emitovanju prije ovog Valentinu je poprskao suzavcem.

Ako forenzičari dokažu da je njegova djevojka umrla od hipotermije, prijeti mu do dvije godine zatvora.

Izvor: Telegraf.rs

Pročitajte još