Nevjerovatno kako se legendarni Sidran iz bolnice našalio i oduševio sve!

Piše: A. Z.

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarista, akademik Abdulah Sidran smješten je jučer u poslijepodnevnim satima u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, nakon što je ustanovljeno da je pozitivan na Corona virus. Sidran se javio iz bolnice i otkrio u kratkoj izjavi za “Avaz” u kakvom je trenutno stanju.

– U bolnici sam, zna se šta mi je. Nije mi lahko ni pričati. Zvanično su mi doktori potvrdili da su svi pokazatelji kod mene na putu ka normalizaciji. Doktori stanje opisuju kao stabilno. Dakle, nema nikakvog razloga za veliku zabrinutost. Mislim da je pametno što sam došao u bolnicu, napravio bih veliku glupost da sam ostao kod kuće – kazao je Sidran.

Ipak večeras je na svom Facebook profilu odlučio podijeliti šalu o Mirsi šibicaru te na taj način nasmijao i oduševio prijatelje, koji su mu u komentarima poželjeli brz oporavak.

Jedan od prijatelja upitao ga je kako je te kakvo mu je stanje, a Abdulah je odgovorio u svom stilu: „Dali mi sobu punu veseljaka, ja se malo drčio, kenjko i mrgodio, onda vidjeh da to ne ide i sjetih se jarana Mirse…“

„Humor je najbolja medicina za sve!“; „Nedostaje donji dio slike. Ne pitajte kako ja zamišljam“; „Koji si ti gigant. Umjesto da mi tebe razveselimo ti to radiš nama iz bolničke postelje. Zaista jedan je Sidran. Maestro.“; samo su neki od komantara ispod njegove posljednje objave.

Pročitajte još