Iscijedila bubuljicu i preživjela horor: Ostala bez vida, ljekari ne znaju zašto

Piše: Preuzeti tekst

Merry Ann Regaco (17) sa Filipina već nedjeljama obilazi bolnice kako bi otkrila uzrok dramatičnog oticanja lica nakon što je iscjedila bubuljicu.

Ova tinejdžerka, inače mama jednogodišnjeg dječaka, primijetila je na korjenu nosa potkožnu bubuljicu nedugo nakon porođaja i prvo je pokušala da je sanira kremama, ali ništa nije dalo rezultate.

– Mislila sam da je u pitanju obična bubuljica, da su mi hormoni podivljali, ali me je toliko boljela da noću nisam mogla da spavam. Pokušala sam sve da je zaliječim, ali ništa nije deljovalo – kazala je Meri En za medije.

Potom je pokušala da je iscjedi i napravila sebi, kako se čini, nerješiv problem.

Nakon što je pritisla bubuljicu, bol se malo smanjio, ali je sutradan otok počeo da se širi po njenom licu. Prvo joj je oteklo čelo, a onda je otok počeo da se spušta na nos i obraze. Ona se toliko izobličila da joj je desno oko potpuno zatvoreno od otoka, a na lijevo oko jedva gleda.
Njen suprug Albert je očajan, jer više nema novca da plaća bolničke preglede, a ljekari nisu ni blizu otkrića misteriozne bolesti koja je napala njegovu suprugu.

Ja radim kao poljoprivrednik i zarađujem da prehranim dijete i nas dvoje. Mi za liječenje nemamo para. Pokrenuli smo humanitarnu akciju, nadam se da će nam dobri ljudi pomoći – rekao je Albert.

Izvor: Telegraf.rs

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti