Kate Middleton: Kraljica stila

Piše: L. B.

Kate Middleton, supruga princa Williama, majka troje djece, sinonim je vrhunske elegancije, svedenosti i ekonomičnosti. Mnogi u njoj vide dostojnu nasljednicu pokojne Lady D, koja je sve do svoje smrti 1997. godine zračila gracioznošću i imala perfektan stil, koji godinama kopiraju mnogi. Osim po stilu, bila je poznata i po humanitarnom radu, što i sama Kate prakticira.

Kate se uz svog supruga lagano priprema za buduću ulogu kraljice, a dokaz leži u njenog garderobi. Prema Anthonyju McGrathu, poznatom stilisti i predavaču na Akademiji u Londonu, Katein stil koji se razvija tokom godina nudi jasnu sliku o tome kako se priprema vladati pored svog supruga, princa Williama, kada on na kraju zauzme prijestolje.

 

Katein stil prije nego se udala za Williama

Otkako je Kate u centru pažnje, uvijek je bila pomalo konzervativna, bilo što se željela dokazati kraljevskoj porodici ili što je to njen vlastiti stil, rijetko se viđa u kombinacijama koje su previše rizične. No, to se sve desilo nakon što je postala članica kraljevske porodice, jer ranije njena odjeća i stil nisu bili previše za pohvalu. Paradirala je u šorcevima, kratkim suknjama, majicama bez rukava, ali, kada se udala, garderoba je postala skromnija i jednostavnija.

Umjesto toga, predstavila je odijela sa suknjama i haljine od kaputa, koje su od tada postale osnovni predmeti u njenoj garderobi i koji su najčešći izbor za njene javne nastupe. Također je predstavila haljine A-kroja u raznim različitim bojama, ukrasne kape za svečane događaje i zatvorene cipele.

 

Vjerna sama sebi

Mora joj se odati priznanje što je ostala vjerna svom stilu i što poslije nije eksperimentirala s raznim stilovima. Polako, ali sigurno je tokom godina usavršavala svoj stil, koji je bez imalo sumnje pogodan za buduću kraljicu.

Kate je poznata po tome što nosi i odjeću masovno poznatih i pristupačnih brendova, a neki je zovu i kraljicom recikliranja, jer se znala pojaviti nekoliko puta u istoj garderobi, što za poznate i javne ličnosti nije pravilo.

Pročitajte još