Brutalno ju je ubio: Pronađena je zadavljena u svojoj spavaćoj sobi

Piše: Redakcija

Christina Carlin-Kraft (36) je bila vjerena za svog dugogodišnjeg partnera Alexandera. Živjeli su zajedno u stanu koji je on kupio u bogatom dielu Philadelphije. Jednog dana krajem augusta 2018. godine, Alexander je pokušao da uđe u stan, ali nije mogao. Christina mu se nije javljala. Zvao je policiju koja je ubrzo zatekla jeziv prizor – njeno beživotno tijelo, krvavo, pretučeno bilo je na podu prekriveno pokrivačem. S obzirom da je bila poznat model, vijest o njenoj smrti brzo su objavili svi mediji.

Na osnovu rekonstrukcije posljednjih sati njenog kretanja policija je došla do osumnjičenog. To je bio Jonathan Harris, čovjeka koji je upravo odležao zatvorsku kaznu zbog pljačke.

Haris je uspjevao da bježi policiji nedjelju dana, nakon čega je uhapšen. Svoj prvobitni iskaz brzo je promijenio, tvrdeći da ga je Christina sama pozvala u stan. Prema njegovim riječima, pili su vino i imali intimne odnose, ali je tad izbila svađa. Rekao je kako je kod sebe imao kokain, koji je Cristina željela da konzumira, ali nije htjela da plati 1.200 dolara. Svađa je ubrzo prerasla u pravu borbu tokom koje je Christina pokušala da pozove policiju, ali Jonathan je počeo da je davi.

– Paničio sam. Uplašio sam se, nisam znao šta da radim. Nikada nisam ni pomislio da je ubijem – rekao je i dodao da nije bila mrtva kada je napustio stan.

Ali kasnije, čovjek koji je bio u bolničkoj sobi sa Jonathanom, otkrio je nešto šokantno. Rekao je kako mu je cimer priznao da “ništa nije kao kada stisneš nekoga i osjećaš njegov posljednji dah”. Ovaj razgovor je snimljen i korišten je kao dokaz na sudu protiv Jonathana. Njegova odbrana tvrdila je da je bio pod utjecajem kokaina i marihuane, pa nije bio svjestan šta je učinio.

– Sve je urađeno iz panike – tvrdila je njegova odbrana, navodeći da je Christina ta koja ga je pozvala u stan radi droge.

Sa druge strane, tužilaštvo je tvrdilo da je Jonathan bio svjestan šta radi. Kao krunski dokaz koristili su snimak iz bolnice.  Sud je na kraju Jonathana proglasio krivim za ubistvo prvog stepena, otmicu i posjedovanje oružja. Osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog otpusta. Za svoj zločin, okrivio je drogu.

– Ne tražim saosjećanje. Preuzimam odgovornost za stvari koje sam učinio i spreman sam da prihvatim kaznu, čak i ako je to smrt. Nisam planirao da je ubijem. Nikada to nije bila moja namjera – rekao je na sudu.

Izvor: srbijadanas.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti