Ljubav može trajati cijeloga života: Poznati parovi koji se znaju zajednički oduprijeti nedaćama

Piše: A. Z.

Razvod je vrlo čest, kako kod poznatih, tako i kod onih manje poznatih parova, a uglavnom rijetki uspiju prebroditi nedaće i iskušenja koja im životni put nanese. No, životi poznatih su uvijek pod lupom javnosti, a sve češće se ljudi čude kada pročitaju u medijima da je neki poznati par dugo u vezi ili braku, pogotovo ako je to 20, 30, 40 ili čak 50 godina. Da zaista postoje takvi na zvjezdanim stazama, dokaz su neke od slavnih ličnosti Hollywooda, koji uprkos brojnim spekulacijama i kritikama, izgledaju kao da iz svake priče o problemima u koje su zapali njihovi zajednički životi, izlaze jači. Izdvojili smo neke od, barem kako nam se svima čini, istinskih primjera skladnog ljubavnog života

David Beckham i Victoria Beckham
Poznati fudbaler i pjevačica zajedno su 23 godine, a od toga su 21 u braku. David je izjavio da je za uspješan brak povjerenje jedna od najvažnijih stvari, kao i da uvijek morate da se trudite da radite ono što je najbolje za vašu vezu. Posebno je naglasio da je, prema njegovom mišljenju, veoma značajno da vjerujete u procjenu vašeg partnera, te dodao kako se to pokazalo ispravnim u njegovom slučaju.

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/BxiBSz2HYsI/

Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick
Glumica je potpuno drugačija od Carrie Bradshaw, lika iz serije „Seks i Grad“, koja joj je doniijela popularnost. Naime, Sarah i glumac Matthew Broderick u sretnom su braku duže od 22 godine. Ona vjeruje da je tajna uspjeha njihovog braka što nikada nije bio javna stvar. Nikada s novinarima ne pričaju o privatnom životu i sve svoje probleme rješavaju kod kuće.


Paul Newman i Joanne Woodward
Ovaj legendarni par bio je 53 godine u braku, sve dok glumac nije preminuo 2008. godine. Kada su je jednom pitali koja je tajna dugovječnosti njihovog braka, odgovorila je da privlačnost i ljepota ne traju, ali da smisao za humor ostaje zauvijek, zato vjeruje da je veoma važno da vas partner nasmijava, kao i vi njega.


Freddie Prinze Jr. i Sarrah Michelle Gellar
Glumci su se upoznali 1997. godine na snimanju filma, ali su vezu počeli tri godine kasnije. U braku su od 2002. godine. Kada su ga pitali koja je tajna njihove veze, rekao je da su bili jako dobri prijatelji dvije godine, prije nego što su počeli vezu i to im je omogućilo da se veoma dobro upoznaju. Objasnio je da je to prijateljstvo upravo ono što je stvorilo čvrste temelje za njihov brak.


Hugh Jackman i Deborah – Lee Furnes
Zvijezda velikih ekrana upoznao je svoju suprugu dok su zajedno snimali televizijsku seriju u rodnoj Australiji. Iako je starija od njega 13 godina, njih dvoje su se ludo zaljubili i vjenčali 1996. godine i imaju dvoje djece. U braku su 23 godine, a Hugh Jackman kaže da im je oboma porodica prioritet i da su uvijek tu jedno za drugo, bez obzira na okolnosti, te da je Deborah stub njihove porodice.


Alec i Hilaria Baldwin
Glumac i instruktorka yoge, upoznali su se 2011. godine, vjenčali su se 2012., i imaju petero djece. Alec Baldwin savjetuje da parovi treba da provode vrijeme zajedno i da odvoje vrijeme samo za sebe. On kaže da, kada dobije ponudu za novi film, vodi porodicu na mjesto snimanja, a ako producentska kompanija nema budžet za to, odbije ulogu. Ako želite da imate uspješan brak, treba da učinite sve u vašoj moći da ostanete zajedno.


Tom Hanks i Rita Wilson
Par se upoznao na snimanju 1981. godine, a sedam godina kasnije odlučili su da se vjenčaju. Zajedno su 32 godine, a kada su ga upitali koja je tajna, glumac je odgovorio na sebi svojstven način. Rekao je da je, kada je upoznao Ritu prvi put, osjetio da je spreman i kako misli da su uspjeli ostvariti istinsku vezu, jer su se vjenčali zbog pravih razloga.

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B73MQD-hPM-/

Will Smith i Jada Pinkett Smith
Nakon što nije dobila ulogu Smithove djevojke u seriji „Princ sa Bel Era“, njih dvoje su se sprijateljili, a ubrzo potom počeli vezu. Vjenčali su se 1997. godine i važe za jedan od najstabilnijih parova u Holywoodu. Oni smatraju da je tajna uspješnog braka da partneri, umjesto da rade na svojoj vezi, rade na sebi i kasnije da predstave novu i bolju verziju sebe, svom partneru.

Foto: AFP

Justin Timberlake i Jessica Biel
Ovaj poznati par je zajedno 12 godina, a u braku su od 2012. Jessica smatra, da je tajna njihovog uspješnog odnosa što pridaju važnost istim vrijednostima, posebno su im važne iskrenost i odanost. Ona kaže kako vole da su što više zajedno i da uživaju u stvarima koje oboje vole, da rade i da imaju veoma slična interesovanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti