Zavirili smo u domove poznatih: Praznična čarolija u punom jeku

Piše: A. Z.

Zbog pandemije Corona virusa s kojom se cijeli svijet bori skoro godinu, većina nas jedva je dočekala kraj godine, te malo poranila s dekoracijom doma za Božić i Novu godinu. Već početkom decembra ulice su preplavile svjetlucavi ukrasi, a domovi postali topli, svijetli i ugodni. Dugogodišnji običaj Amerikanaca da svoje domove ukrase mnogo prije početka praznika stigao je i kod nas, pa su tako brojne poznate ličnosti iz svijeta, ali i našeg regiona, na društvenim mrežama podijelile fotografije svojih ukrašenih domova, a mi vam donosimo listu naljepših

Iako je njen suprug Donald Trump izgubio ovogodišnje izbore od Joea Bidena, to nije dalo omesti Melaniju Trump da preuredi Bijelu kuću za praznike. Melania je ujedno i prva dama koja je počela s prazničnim uređenjem, te je Bijela kuća tradicionalno objavila snimke i fotografije raskošnog božićnog uređenja doma sada već bivšeg predsjednika i predsjednice.


Naravno da je slavna rijaliti zvezda Kylie Jenner, kao i dosad, pucala visoko, ona ima džinovsku jelku u svom domu, s mnogo lampica i po malo ukrasa. Njen dom je ukrašen veoma lijepo, sa stilom, a zanimljivi su oblici samih ukrasa na jelci. Kylie je na jelku stavila čak i ukrase u obliku hamburgera, žabe, cipela i slično.


Prazničnom duhu nije odoljela ni preslatka pjevačica Selena Gomez, koja je svoj dom okitila prilično skromno. Ona je ispod jelke stavila podlogu crvene boje s irvasima i pahuljama, a jelka joj je neuporedivo manja od Kyliene i okićena je veoma slatko i skromno. Zapravo, njen dom najviše podsjeća domovima “običnih” ljudi, koji nisu slavni.


Megapopularna turska glumica Berguzar Korel, nakon izlaska iz izolacije, na društvenim mrežama pohvalila se novogodišnjom jelkom. Iako je nema na TV ekranima, često obraduje obožavatelje dijeleći na Instagram stranici detalje iz svoje svakodnevice. U posljednjoj objavi s hashtagom „nema više Corone“, uz detalje da je prošao izolacijski period pozvala je svoje pratitelje na humanost uz novogodišnje praznike. I sama je poklonila haljinu koju je nosila na jednoj novogodišnjoj proslavi.


Kim Kardashian i Kanye West svoj dom, vrijedan 60 miliona dolara u kalifornijskom gradu Calabasasu, prilagodili su svom minimalističkom stilu. Stavili su na drva koja okružuju njihovu kuću lampice s bijelom svjetlošću. Kylie Jenner živi u vili u kvartu Holmby Hills u Los Angelesu, koja se procjenjuje na 16 miliona dolara, a nalazi se u blizini njene sestre Kim, ali i Kourtney, Khloe, te brata Roba i majke Kris. Kylie je odlučila malo raskošnije ukrasiti svoje imanje pa se tako kod nje žute lampice nalaze na živici, drveću i kući.


Pjevačica i voditeljica Jessica Simpson odlučila se za veselije, šarene lampice na svom domu vrijednom 11,5 miliona dolara u kalifornijskom gradu Hidden Hills. Ipak, nije pretjerivala s količinom ukrasa pa ih je stavila samo na rubove krova i pojedino drveće.


Blogerica Ella Dvornik više nije htjela čekati pa je i njen dom već u blagdanskom ruhu koji je pun orašara, Djeda Mrazova, patuljaka i drugih prazničnih dekoracija.


Kao što je i očekivano od nje, Karleušin porodični dom izgleda bajkovito, jelku je ukrasila raznim ukrasima, medvjedićima, irvasima, a tu je njen znak JK. Jelena je doslovno mislila na svaki kutak u svojoj vili na Dedinju, pa je cijela kuća ukrašena u znaku Nove godine, u nježnim tonovima. Nema sumnje da je pjevačica s kćerkama uživala ukrašavajući svoj dom.


Sa druge strane, Nataša je pokazala svoju jelku, uživajući na kauču s novogodišnjim čarapama, a fotografirala je pogled, bajkovitu jelku i svog psa, koji sjedi na kauču. Pjevačicina jelka je ogromna, s pregršt ukrasa u nježnim tonovima, a sudeći prema reakcijama, dopala se mnogima. Nataša se u opisu fotografije oprostila od ove godine.
– Dobro jutro i srećna vam Nova 2021. godina. Želim nam da svi budemo zdravi. Želim da ponovo mogu da zagrlim mamu i tatu. Mnogo smo naučili, draga 2020. godino, dok si trajala, hvala ti, zato te ovako dugo i svečano ispraćam. Hvala i ćao – napisala je pjevačica ispod fotografije.


Oduška je sebi dala i italijanska blogerica Chiara Ferragni. Putem Instagrama je pokazala kako izgleda njen raskošno uređen dom, a na jednoj od fotografija pozirala je sa suprugom, sinčićem i psićem pored visoke božićne jelke okružene gomilom paketića i brojnim medvjedićima.

Pročitajte još