Ako, ipak, nećete slaviti: Top 10 filmova za Novu godinu

Piše: S. M.

Young multi-ethnic hipster friends relaxing on living room sofa and watching film on TV

Započnite 2021. godinu iz udobnosti svog kauča uz ove najbolje novogodišnje filmove. Budući da će mnogi preskočiti novogodišnje zabave, razmislite o tome da napravite filmski maraton umjesto tradicionalne proslave.

Ovih 10 filmova sadrže kultne scene 31. decembra, koje će vam pomoći da u Novu godinu uplovite u dobrom raspoloženju!

  1. Tom Hanks glumi udovca koji u jednoj srceparajućoj sceni sanja da razgovara s pokojnom suprugom u novogodišnjoj noći. Ne brinite: Ponovo pronalazi ljubav s Meg Ryan.

  1. Radnja ovog slatkog rom-coma (romantika-komedija) Sandre Bullock počinje na Božić, ali vrhunac dostiže u novogodišnjoj noći.

 

  1. Usudite se ne plakati jer se dvije nevjerovatne prijateljice (glume ih Billy Crystal i Meg Ryan) zaljubljuju. Cijela stvar kulminira emotivnim trenutkom na novogodišnjoj zabavi.

  1. Zapravo, uzimajući znakove ljubavi, ovaj film ističe slatke pokrete te prikazuje međusobno povezane lukove  ljubavi – savršeno ugodnu (i prikladno naslovljenu) sliku o Novoj godini.

  1. Ovaj film prikazuje sjajnu glumačku ekipu, uključujući Whitney Houston i Angelu Basset. Radnja počinje i završava u Novoj godini i prati četiri žene tokom godine, tako da je to savršen način da se ili završi 2020. ili započne 2021. godina.

  1. Drama Richarda Curtisa zasigurno će vas natjerati da osjetite sve emocije i sadrži istinski romantičan novogodišnji poljubac.

  1. Iako se veći dio filma ne događa na Novu godinu, postoji ekstravagantna novogodišnja zabava, koja će vas iz snova odvesti u London 1950-ih.

  1. Cate Blanchett i Rooney Mara glume u ovom filmu o dvjema ženama iz potpuno različitih svjetova, koje se zaljube u aferi koja mijenja život. Prvi se put poljube na novogodišnjoj zabavi, jer zaista nema boljeg vremena za prvi poljubac.

  1. Teško je pronaći romantičnu komediju koja  je slađa i ljepše snimljena od filma „Praznik Nancy Meyers“, u kojem glavne uloge igraju Cameron Diaz i Kate Winslet kao dvije žene koje ljubav neočekivano pronađu tamo gdje najmanje očekuju. Scena uoči Nove godine mala je i na kraju je filma, ali je definitivno jedan od najboljih dijelova.

  1. Uredu, potpuno smo svjesni da ovaj film nema novogodišnjih scena, ali riječ je o novim počecima i ponovnom pronalasku, što bi mogao biti lijep početak vaših odluka. A ako živite u hladnom području, 113 minuta nevjerovatnog toskanskog krajolika upravo je ono što vam treba.

(Tekst preuzet iz novog broja magazina “Azra”)

Pročitajte još