Šta je poruka obrijane glave najtužnije princeze

Piše: A. Z.

Supruga princa Alberta, vladara Kneževine Monako, sve donedavno je nosila laskavu titulu jedne od najelegantnijih dama u aristokratskim krugovima i mnogi su joj se zbog toga divili, no nakon što se uoči praznika u javnosti pojavila s novim imidžom sve je šokirala

 

Charlene Wittstock, jedna od najtužnijih princeza, kako je mnogi nazivaju, sredinom decembra učestvovala je u podjeli prazničnih paketića djeci Monaka, a tom prilikom obukla je zlatno-crnu kombinaciju odjeće, koju je upotpunila šljokičastom zlatnom maskom za lice. Ono što je sve prisutne iznenadilo jeste princezina nova frizura, koju je ranije, tokom dana, na krštenju broda, koji nosi ime njene kćerke, princeze Gabrielle, sakrila crnom beretkom.

„Bizaran pank stil“

Jedan učesnik krštenja broda izjavio je za časopis „People“ da se izbliza i pod beretkom moglo vidjeti da su joj sljepoočnica i potiljak potpuno obrijani, a novi izgled monegaške princeze svjedoci ovih događanja opisuju kao apsolutno iznenađenje i „bizaran pank stil“. Naime, 42-godišnju princezu u početku neki nisu ni prepoznali nakon što je svoju platinasto plavu dužu kosu odlučila poprilično skratiti. I to tako da je polovicu glave u potpunosti obrijala, a na drugoj je ostavila pramenove prošarane tamnijim i svjetljim tonovima.

Takva se pojavila na jednom božićnom druženju organiziranom za djecu Kneževine Monako, gdje im je dijelila poklone, dok je na licu nosila zlatnu zaštitnu masku, koju je uskladila s ostatkom odjevne kombinacije. Princeza Charlene je ove godine već eksperimentirala s novim frizurama pa se u jednom trenutku pojavila s dječijim šiškama. No, šta je poruka novog hairstyla najtužnije princeze, još nije odgonetnuto.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene)

Otkako se povukla iz plivanja, 2007. godine, predstavnica Južnoafričke Republike na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine nosila je uglavnom frizure s kosom do ramena.

Charlene je u javnosti poznata i po tome što su je prozvali i najtužnijom princezom na svijetu, jer se u javnosti rijetko kada smije, za šta mnogi okrivljuju njenog 20 godina starijeg supruga princa Alberta od Monaka. Par se vjenčao 2011. godine nakon što su 11 godina proveli zajedno u vezi koja je počela kada su se upoznali na plivačkim utrkama na kojima se Charlene takmičila, jer se aktivno bavila plivanjem i bila jedna od najuspješnijih južnoafričkih plivačica.

Svoju ljubav svijetu su obznanili 2006. godine, kada su počeli zajedno živjeti, a 2010. godine su se i zaručili. Princeza je završila na naslovnicama svjetskih medija u svijetloplavom odijelu koje je odabrala za ceremoniju vjenčanja, dok se u vjenčanici pojavila tek na zabavi. Tog dana svi su pričali o njenim suzama u crkvi, koje niko nije proglasio suzama radosnicama, već su svi zaključili da su izraz tuge i jada.

– Preselila sam se u Monako, jer je princ bio moj dečko. Svakom od nas jednog dana se desi prava ljubav, svako od nas donosi izbor, jer želi dijeliti život s osobom koja zauzima posebno mjesto u njegovom srcu. Albert je 20 godina stariji od mene, inteligentan je, kulturan, s nevjerovatnim svjetskim iskustvom. I odrastao je u ovoj izvanrednoj zemlji, koja je kneževina. Ja sam dijete iz Zimbabvea, odrasla  sam u bazenu, u Africi. Kad sam stigla, nisam znala ništa o Monaku. Dugo je Albert bio moj jedini prijatelj ovdje, jedini kojem sam mogla vjerovati. Moji prijatelji, čiji je svakodnevni život stalna borba, nikada nisu mogli shvatiti kroz šta prolazim. Nisam imala nikoga osim njega – rekla je princeza, koja je sportsku karijeru gradila mukotrpnim treninzima i kojoj je plivanje u tim trenucima bilo sve.

Tako su je i dvije godine prije vjenčanja, neumorni treninzi i želja za pobjedom doveli do Olimpijskih igara u Pekingu. Zapravo, to je trebalo biti njeno posljednje takmičenje, nakon kojeg je planirala posvetiti se vjenčanju. No, stvari su se potpuno okrenule protiv nje. Zbog povrede ramena morala je odustati, ne samo od olimpijskih igara nego i od sporta. Njeni plivački snovi su odjednom bili srušeni. Ali, bajka o kraljevskom životu nije prekinuta, kao ni pripreme za veliko vjenčanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene)

Odrekla se vjere

Zbog udaje za princa Charlene se morala odreći protestantske vjere, ali i karijere plivačice, morala je naučiti tečno pričati i pisati francuski jezik kao službeni svoje kraljevine, te sva stroga pravila ponašanja na dvoru. Brak Charlene i Alberta prate brojni skandali i glasine, pa je tako govoreno da ga je uoči vjenčanja htjela napustiti, i to kada joj je priznao da ima treće vanbračno dijete. Navodno je čak uspjela doći do aerodroma u Nici, ali ju je monegaška policija spriječila u bijegu. Ona je to kasnije opovrgnula i izjavila da su takve priče rezultat ljubomore i laži. Par je i danas u naizgled sretnom braku, u kojem su 2014. godine dobili blizance, no pravu istinu o njihovom odnosu iza vrata Palače znaju samo oni.

Dugo je nagađano kako su brojne priče o aferama njenog supruga Alberta od Monaka, također, razlog zbog kojeg je Charlene nestao osmijeh s usana, a početkom 2020. odlučila je stati u kraj svim nagađanjima i dala intervju za jedan južnoafrički časopis u kojem je otkrila zašto joj je teško nasmijati se. Kaže kako joj je zadnja godina bila jedna od težih u životu, jer je izgubila dvije bliske prijateljice i njen otac se suočio s ozbiljnim zdravstvenim problemima.

– Ljudi žure sa zaključcima i stvaraju vlastite priče o tome zašto se ne smijem dovoljno na fotografijama. Nekada mi je zbilja teško nasmijati se, a pogotovo u posljednje vrijeme. Prošla godina me dotukla i bila je veoma bolna. Imam privilegiju da živim lijep život, ali nedostaju mi prijatelji i porodica i često sam tužna jer im ne mogu biti blizu kad im je to potrebno – izjavila je Charlene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene)

Za javnost, princ je njena inspiracija, idealan muž i otac kakvog njena djeca mogu samo poželjeti.

– Njegovoj dosljednosti, koju pokazuje u svojim uvjerenjima, svemu što svakodnevno poduzima, načinu preuzimanja odgovornosti i iskrenom zanimanju za ljude, jednostavno se divim. Moj suprug je, također, veliki prijatelj, vjeran, ljubazan, brižan i saosjećajan. Albert je pošten čovjek, pravi čovjek. Čovjek koji ne priča, već djeluje, uvažavajući vrijednosti koje brani –  ovako je princeza opisala supruga u intervjuu za francuski časopis „Point de Vue“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene)

Modna ikona

Udata za sina čuvene, holivudske glumice Grace Kelly i po svemu sudeći njena je dostojna zamjena u Palači u Monaku. Otkako se prelijepa Charlene udala za Alberta drugog, princa od Monaka, mediji su brujali o njenoj zanosnoj pojavi. Ova zanosna plavuša poređena je mahom s Grace Kelly, ali i s glumicom Charlize Theron.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene)

Ono što je sigurno, jeste to da na njenu gracioznost i ljepotu niko neće ostati ravnodušan, a ona se svaki put iznova potrudi da to i podvuče, svojim fenomenalnim, ali i poprilično neformalnim stajlingom, ako uzmemo u obzir da je ona princeza i da od takvog izgleda postoje određena očekivanja. U čemu je njena tajna? Već na prvi pogled Charlene svojom pojavom odaje eleganciju i umjerenost. Osim ljepote, krasi je i smisao za modu, pa su sva njena pojavljivanja zanimljiva zbog pomno osmišljenih outfita koji uvijek nepogrješivo odgovaraju prigodi. Nevjerovatno sofisticirano izgledat će u crnom,  glamurom zabljesnuti u svečanim haljinama. Za jednostavnije prilike poput večera i zabava, odlučuje se za jednostavne dugačke haljine bez viška detalja. No, do udaje modi nije pridavala previše značaja.

– Mislila sam da je to sve zabavno i odjeći nisam pridavala previše pažnje. Taj cijeli dan sam igrala odbojku na plaži, nakon toga sam obojila nokte u crveno i obukla zelenu haljinu. U to vrijeme sam mislila da izgledam odlično, no, gledajući unazad, mislim da je moj debi u Monaku trebao biti bolje izveden – rekla je svojevremeno princeza za „Vogue“, prisjećajući se prvog službenog pojavljivanja u Monaku.

Pročitajte još