Preminula glavna glumica filma “James Bond 007”

Piše: Redakcija

Američka glumica Tanya Roberts, koja se proslavila u filmu “A View To Kill”, umrla je u 66. godini nakon što je kolabirala poslije šetnje sa svojim psom na Badnje veče.

Naime, njen menadžer  Mikel Pingel je rekao da se zvijezda vratila iz šetnje, a zatim je pala i ubrzo je odvezena u bolnicu Cedar Sinar u Los Angelesu. Uzrok smrti još uvijek nije poznat.

Roberts je postala svjetski poznata, posebno kroz ulogu Bond djevojke Stacey Sutton u filmu ” James Bond 007 “. Bio je to posljednji Bondov film za glavnog glumca Rogera Moorea (1927.-2017.).

Twitter

Karijeru je započela 1970. godine, a od tada je glumila u mnogim komedijama i akcionim filmovima.

Tanya Roberts rođena je u New Yorku 1955. godine. 1977. preselila se u Hollywood sa suprugom, scenaristom Barryjem Robertsom. Ostvarila je svoj san o glumačkoj karijeri. Roberts je svoj proboj postigla 1980. godine ulogom jednog od “Charliejevih anđela u posljednjoj sezoni uspješne TV serije. Vrhunac njene karijere bio je njen nastup Bondove djevojke 1985. Od kraja 90-ih nekoliko se puta pojavila u seriji “Divlje sedamdesete”  u ulozi Midge Pinciotti. 2005. se zadnji put pojavila kao glumica.

Izvor: gala.de

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti