Rode su imale mnogo posla: Najpoznatije bebe rođene u 2020.

Piše: A. Z.

Već početkom ove godine, nakon što je utihnula praznična euforija, svijet se morao suočiti s opakim Corona virusom, koji je već do tada harao Kinom te i u ostatku svijeta promijenio živote iz korijena. Neki su upravo zahvaljujući tome naučili važne životne lekcije, nekima je pandemija još šala, ali bilo kako bilo, svi se nadamo da ćemo nakon vakcinacije nastaviti s normalnim životom kakav smo imali ranije.

U martu, kada su se i Bosanci i Hercegovci suočili s posljedicama pandemije, i kod nas se počelo postavljati pitanje šta se može izroditi tokom lockdowna i hoće li biti više razvoda ili beba? Uprkos svemu ružnom što nam je donijela 2020., od velikog gubitka poslova i finansijske krize, čini se, da su u ovoj godini rode najviše imale posla, bar ako je suditi prema novostima koje su s javnošću podijelile poznate ličnosti. Za njih će 2020. ostati u najljepšem sjećanju, jer su postali roditelji, neki prvi put, a neki su, već prekaljeni u roditeljstvu, dočekali svoje prinove

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone je početkom juna, u 90. godini, dobio četvrto dijete, prvog sina nakon tri kćerke. Četvrto dijete rodila mu je njegova 46 godina mlađa supruga Fabiana Flosi. Dječaka su nazvali Ace, što u prijevodu znači As. Kako su tada pisali britanski mediji, porođaj je trajao tek 25 minuta.

– Nazvali smo sina Ace, tako sam ponosan – rekao je tada Bernie, a to ime potječe iz latinskog jezika i znači “jedan” i “ekspert”.

– Bilo je lako, porođaj je bio gotov za 25 minuta. Zahvaljujem Bogu – rekao je.

Par je tokom trudnoće Fabiane Flosi bio u samoizolaciji u svom domu u Sao Paulu. Ono što mediji nisu saznali jeste je li Bernie prisustvovao porođaju, budući da se, prema nekim izvještajima, nalazio u vozu prema Spielbergu u Austriji, gdje se trebala održati utrka Formule 1. Bernie ima tri kćerke, Deborah (65), koju mu je rodila prva žena Ivy Bamford, te Tamaru (35) i Petru (31), koje je dobio u braku s hrvatskom manekenkom Slavicom Radić. Tri godine nakon razvoda od Slavice oženio je Fabianu.

Ova godina donijela je sreću i u dom 35-godišnje američke pjevačice Katy Perry i njenog osam godina starijeg zaručnika, glumca Orlanda Blooma. Par je krajem augusta dobio svoje prvo dijete, djevojčicu koja se zove Daisy Dove Bloom. Ovu vijest prvo su podijelili s UNICEF-om, organizacijom UN-a u kojoj oboje služe kao ambasadori dobre volje.

– Lebdimo od ljubavi i čuda nakon dolaska naše zdrave djevojčice – napisali su uz prvu fotografiju novorođene mezimice snimljene u bolnici.

I u porodicu Turner-Jonas krajem jula stigla je djevojčica, kojoj su roditelji dali ime Willa. Sretni par je oduševljen prinovom i uživaju u svakom zajedničkom trenutku! Par je sretnu vijest potvrdio za „People“.

Prema navodima izvora bliskog paru, novopečeni roditelji su oduševljeni prinovom. Trenutno su okupirani bebom i s njom uživaju u svakom trenutku , a najbitnije stvari dijele samo s porodicom i prijateljima! Prije nekoliko mjeseci, par je kupio kuću i time pokazao i izrazio želju za proširenjem porodice. Nova kuća ima mnogo soba u koje planiraju smjestiti djecu.

Američki supermodel Gigi Hadid (25) i engleski pjevač Zayn Malik (27), koji se proslavio kao član boy benda „One Direction“, krajem septembra dobili su svoje prvo dijete. Ponosni roditelji vijest o rođenju djevojčice objavili su na društvenim mrežama.

– Naša curica je ovdje, zdrava je i lijepa… Nemoguće je riječima opisati kako se trenutno osjećam! Ljubav koju osjećam prema ovom malenom biću nadilazi sva moja očekivanja… Beskrajno sam zahvalan što ću je moći upoznati, ponosan sam jer ću je moći zvati svojom i uzbuđen zbog svih zajedničkih trenutaka koji nas čekaju – napisao je tada na Twitteru raznježeni Zayn.

I mnogim domaćim poznatim parovima ove godine osmjehnula se sreća. Jedan od njih su Amel i Amina Tuka, koji su krajem septembra dobili svoje prvo dijete, sina Davuda. Amina se porodila u Italiji. Prije porođaja par je otputovao u Veronu, gdje je Amel imao treninge, kako bi tamo Amina dočekala porod.

U periodu kada smo svi bili zatvoreni u svojim domovima i kada se zbog pandemije Corona virusa veliki broj žrtava brojao baš u Italiji, iz Rima nam je stigla jedna radosna vijest. Naš proslavljeni fudbaler i „Romina“ zvijezda Edin Džeko i njegova supruga Amra objavili su da čekaju bebu. Sredinom septembra malenu Daliju uzeli su u naručje.

– Edin je odabrao ime Dalia. Zanimljivo je da desetak dana prije porođaja nismo znali koje ime da joj damo. Doduše, imala sam ja nekoliko u opticaju, ali se Edinu nije sviđalo nijedno koje sam izabrala, međutim, kada mi je predložio da bi volio da se naša kćerka zove Dalia, odmah sam pristala, jer mi se jako dopalo i ima prelijepo značenje, a to je nama veoma bitno – kazala je Amra samo za „Azru“ nakon porođaja.

Manekenka Alma Pljevljaković Hadžić i Anel Hadžić, bh. nogometni reprezentativac, u oktobru su postali roditelji dječaka Rayana. Da zaista uživaju u roditeljskoj ulozi, pokazuju to skoro svakodnevno objavljujući fotografije na društvenim mrežama. Par se vjenčao u junu prošle godine. Iako su oboje gotovo cijeli život proveli izvan granica BiH, Alma je rođena i odrasla u Beču, dok je Anel rođeni Velikokladušanin, nisu zaboravili svoje korijene, te su ceremoniju vjenčanja upriličili u Sarajevu.

Naša popularna pjevačica Slađana Mandić početkom septembra na svijet je donijela drugog sina kojem je dala ime Noa. Sretne vijesti o dolasku drugog sina podijelio je na Facebook profilu njen suprug Ajlin Ahmić.

– Dragi moji prijatelji, dobili smo još jednog sina “Noa”, sve je super prošlo, oboje su odlično, a mali ljepotan se rodio sa 3.900 grama.  Hvala mojoj predivnoj ženi Slađana Mandić što nam je donijela još jednog Ahmića na svijet. Volim te – napisao je tada njen suprug.

AFP

Septembar je bio sretan i za ovaj ekstremno privatni glumački par. Joaquin i Rooney su u ovom mjesecu dobili sina Rivera. U maju su potvrdili da je 35-godišnjakinja trudna sa svojim 10 godina starijim partnerom Phoenixom. Par se upoznao 2016. na filmskom setu „Mary Magdalene“, gdje je Rooney glumila Mariju, a Phenix Isusa.

Cameron Diaz i Benji Madden počeli su ovu godinu ugodnim iznenađenjem. Par je na Instagramu objavio kako je 3. januara rođeno njihovo prvo dijete, kćerkica Raddix. Njihova je fotografija bila bez malene Raddix, a objavu su popratili riječima: „Iako smo presretni što možemo s vama podijeliti radosnu vijest, želimo zaštititi privatnost naše male ljubavi. Stoga, nećemo dijeliti u javnost slike niti detalje o Raddix, jedino što možemo reći jeste da je preslatka!“

Milla Jovovich je sada majka troje djece! Glumica je 2. februara donijela na svijet kćer Osian. Rođenje djevojčice popratila je objavom na Instagramu: „Dobro došla! Volimo te!“ Potom je sljedeći dan napisala: „Tako je prekrasna! Kosa joj je svjetlija nego što njene sestre imaju, i jako je snažna! Stalno maše ručicama i već podiže glavicu da vidi šta se događa oko nje!“ Osim malene Osian, Milla i suprug Paul W. S. Anderson roditelji su još dviju djevojčica, Ever i Dashiel.

Enrique Iglesias i Anna Kournikova roditelji su troje djece. Par je treće dijete, kćer Mary, dobio 30. januara. I njima su društvene mreže pomogle da fanovima saopće sretne vijesti pa su na Instagramu objavili fotografiju iz rađaonice, nazvavši svoje novorođenče Sunašce. Novo je dijete došlo kao iznenađenje jer par u javnosti nije podijelio vijest o Anninoj trudnoći. Iglesias i Anna roditelji su blizanaca Lucy i Nicholasa.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti