Oba božića slave se u domu Ane Ivanović i Bastiana Schweinsteigera: Odgovor kritičarima

Piše: M. K.

Bivša prva teniserka svijeta Ana Ivanović (32) i proslavljeni njemački fudbaler Bastian Schweinsteiger (36) skupa su od 2014., a sve je počelo kada je ona nogometaša nominirala za Ice Bucket Challenge. Od tada imaju skladan brak na kojem im mnogi zavide, roditelji su dvoje djece i privlače pažnju gdje god se pojave ili šta god objave na društvenim mrežama.

Tako nije nezapaženo prošla ni njihova zajednička božićna čestitka koju je Ana objavila na Instagramu, pokazavši kako se ovaj veliki pravoslavni praznik obilježava u njihovom domu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Ivanović (@anaivanovic)

Nekadašnja teniserka i bivši fudbaler pozirali su pored tradicionalne česnice, a Ana je svima poželjela da u miru provedu najradosniji hrišćanski praznik.

– Mir Božiji, Hristos se rodi. Srećan Božić svima koji ga slave u januaru – poručila je Ivanović.

Ona je ovim na najjednostavniji način odgovorila i onima koji su je kritizirali kada je zajedničku fotografiju pored božićnog drvca s izabranikom svoga srca objavila za katolički Božić.

Činjenicu da zbog supruga slavi i Božić po gregorijanskom kalendaru, nisu baš najbolje prihvatili svi njeni pratitelji iz Srbije te se našla na udaru dijela javnosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Ivanović (@anaivanovic)

“Već smo okitili našu jelku, ko je još spreman za Božić?”, napisala je Ana, a to se baš i nije svidjelo nekim njenim zemljacima koji su aludirajući na to da je Ana pravoslavne vjere držali joj pridike da se Božić u njenoj vjeri slavi 7. januara po julijanskom kalendaru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti