Kako je najbolji muškarac Hollywooda potpuno propao

Piše: Redakcija

Niko nije ostao ravnodušan na njegov šarm, ali i isklesane trbušnjake, kada se pojavio u filmu “Džordž iz džungle”. Ipak, 23 godine koliko je prošlo od emitovanja ovog filmskog ostvaranja, učinile su svoje i danas najbolji frajer Hollywooda izgleda zaista neprepoznatljivo. Da je Hollywood mašina u kojoj opstaju samo najjači, ali i oni koji imaju više sreće, pokazuje i priča nekad velikog zavodnika, glumca Brendana Frasera.

Popularnost je stekao u ostvarenjima “Džordž iz džungle” , “Mumija” i “Povratak mumije”. Uprkos velikom uspjehu, njegova karijera je doživjela pad nakon čega se Brendan potpuno povukao iz javnosti.

U jednom od rijetkih intervjua otkrio je i koji je razlog za njegovu medijsku ilegalu.

Utjecajni novinar Filip Berk, tada i predsednik HFPA (Hollywood Foreign Press Associationa), seksulano ga je zlostavljao zbog čega je godinama vodio bitku sa depresijom.

– Bilo mi je loše. Osećao sam se kao malo dijete. Osjećao sam se kao da mi je knedla u grlu. Mislio sam da ću zaplakati – otvorio je dušu glumac, priznavši da je ovo ostavilo trajne traume na njega zbog čega se borio i sa brojnim zdravstvenim problemima.

Gotovo sedam godina bio u bolnicama,a zdravstveni problemi ostavili su trag i na njegov fizički izgled.

Poslije svega riješio je da se vrati glumi i to ulogom u drami “The Whale” režisera Darena Aronofskog, a mnogi mu već predviđaju i nominaciju za Oscara.

 

Izvor:Story

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti