Otišla je princeza crnogorskih planina Jelena Čvorović

Piše: M. K.

Jelena Čvorović, 33- godišnja planinarka iz Podgorice, poginula je jučer ujutro, prilikom uspona na Štirovnik. Članica Planinarskog kluba “Visokogorci” okliznula se prilikom uspona na najveći vrh na Lovćenu.

Ljubitelji prirode, planinari, Jelenini prijatelji, poznanici, ali i oni koji je nisu poznavali duboko su dirnuti viješću o njenom tragičnom kraju. Mnogi se s pijetetom opraštaju na društvenim mrežama od nje, a posebno emotivnu priču pod naslovom „Otišla je princeza crnogorskih planina“ na svom Facebook profilu objavio je Zehrudin Isaković, poznati bh. novinar, publicista i planinar.

-Možda upravo kada je na himalajskom gorostasu K2 stradao Sergi Mingote, alpinistička legenda, na drugom kraju Planete, u maloj, ali ponosnoj Crnoj Gori, u rejonu planine Lovćen – Štirovnik, smrtno se pokliznula Jelena Čvorović, čudesna djevojka koju nijedan epitet ne može dovoljno adekvatno opisati.

Jelena je jedna od onih osoba oko kojih postoji konsenzus – drugarčina do koske, mila, draga, duhovita, samoironična, uvijek spremna pomoći… znam da su mnoga crnogorska srca noćas ispunjena dubokom tugom. Ali i srca svih njenih prijatelja kojih je mnogo.

Planine je voljela cijelom dušom, svim bićem, umom i tijelom. Lijepo ju je bilo sresti iznenada, iza grebena, ukaže se poput planinskog cvjetka, veselih boja i jedinstvene ljepote.

Čvorka je otišla za svojim klupskim prijateljem, Milanom Radovićem, kojeg je neopisivo voljela.

Otišla je i na sličan način, leteći niz ledenu planinsku strminu bez kraja, ravno u vječnost…

Otišla je mlada, nasmijana, pamtit ćemo je sa nikšićkim u jednoj, a cepinom u drugoj ruci.

Otišla je na put bez povratka istinska princeza crnogorskih planina… – objavio je sinoć Zehrudin Isaković.

Dirljivu objavu na društvenim mrežama podijelila je i poznata nutricionistkinja Amela Ivković -O’Reilly koja je prošle godine preživjela ličnu tragediju u kojoj je poginuo njen momak Armin Gazić, jedan od najboljih bh. alpinista. Za njega je, nažalost, bila kobna vožnja kajakom Neretvom.

– “Neka ode od mene sve što treba da ode. Jer sve što dolazi ima istu sudbinu. Odlazak kao mjeru nikada shvaćene istine. Sve osim sunca koje nikada ne izdaje. Jer, kao što mirno tone za planinu, još ljepše se radja. I zato je ono uvijek tu. Sunce. I planina da ima gdje da se ode. I da imam ja gdje da odem. “ ☀️💙🏔

Danas šaljemo u divovske nebeske planine fenomenalne ljude i planinare Jelena Čvorović i Sergi Mingote. Laka vam zemlja divni ljudi …

Zagrlite nam snažno moju/našu ljubav Armin Gazic 💙

I danas dok smo penjali Vlašić, sve ljude koje smo sreli slave tvoju ljubav prema planini i prema prirodi. Slave tvoju ljudskost i tvoj život.

Toliko si života Armin Gazić dodirnuo i obogatio …  slavimo tvoj život I tvoju zaostavštinu, naš si ponos🙏❤️ – objavila je Amela Ivković -O’Reilly.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti