Tijana Dapčević: Sve tišine jednog dana postanu vrisak

Piše: Redakcija

Cijeli region je uzdrmala potresna ispovijest srbijanske glumice Milene Radulović da je sa 17 godina silovao poznati reditelj i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić. Navela je, također, da nije jedina koja je prošla kroz psihičko i seksualno nasilje u tom periodu, ali da se mnoge djevojke boje javno o tome govoriti.

Međutim, reakcije javnosti ne jenjavaju. Tim povodom se putem Instagram profila oglasila i pjevačica Tijana Dapčić. Pružila je podršku Mileni i odgovorila na neke od komentara koji se pojavljuju na društvenim mrežama.

– Šutnja nije zlato – poručuje Dapčević.

U nastavku prenosimo njenu objavu u cjelosti:

– Ne znam, možda zato što i dalje ima vas koji stalno ponavljate da su žrtve silovatelja i pedofila to same tražile, da su sigurno nekako, nečim provocirale, da su same krive… i vrlo često imate potrebu da pravdate neoprostive stvari. Zašto?!

„Ako je ćutala do sada, mogla je da nastavi da ćuti zauvijek.“

– Kako uvijek dođemo do toga da treba o svemu da se ćuti? Kako vam nije dosta ćutanja? O malim i velikim stvarima, o onoj planini koju ste napravili ispod tepiha trpajući sve probleme tamo, o nasilju i zlostavljanju?

„A možda i nije ćutala, nego je sve izmislila jer joj je propala karijera, treba joj neka uloga.“

– Pa da, lakše je povjerovati da je neko izmislio svoju tugu, nego da je jedva, konačno, poslije toliko vremena, skupio snage da ponovo sve proživi objašnjavajući svaki detalj i odgovarajući na ko zna koliko pitanja prilikom podnošenja prijave…

Sram vas bilo za svaki komentar na ovu temu koji nije podrška, nego ućutkivanje žrtvi.

Ćutanje nije zlato.

Nije nikad ni bilo.

Sve tišine jednog dana postanu vrisak – stoji u Tijaninoj objavi .

Ispod posta su se nizali pozitivni komentari Tijaninih istomišljenika, prenosimo neke od njih:

“Podrška za Milenu i sve žrtve zlostavljanja”, “Bravo Tijana. Ogromna podrška Mileni i svim žrtvama seksualnog i svakog drugog oblika zlostavljanja”, “Bravo, podržavam sve što si napisala, i gnušam se tih jadnika i nesrećnika…”

Pripremila: Adela Kukić

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti