Novi dom Kamale Harris inspiriran je kraljevskom porodicom

Piše: Redakcija

 

Kamala Harris i njen suprug, advokat Douglas Emhoff, uskoro će se useliti u Opservatorij broj jedan u Washingtonu, gdje će živjeti dok Kamala zauzima mjesto potpredsjednice SAD-a.

Imanje sadrži 33 sobe, a sagradio ga je poznati arhitekt Leon E. Dessez, koji je inspirisan kraljicom Anom dobio ideju za izgradnju slične zgrade u viktorijanskom stilu. Prostor odiše luksuzom, od raskošnog namještaja do dekadentnih lustera.

Kuća se prostire na tri sprata, izgrađena je 1893. godine i košta 189.000 američkih dolara. Vanjski dio krase betonski stubovi, a krov je kupolastog oblika, što je je glavna karaketristika izgradnje u stilu kraljice Ane.

Dnevne sobe Kamale Harris

Dick Cheney i njegova supruga Lynne, koji su živjeli u ovoj kući od 2001. do 2009. godine, dom su osvježili raznim nijansama zelene boje, uključujući zelene tapete i jastuke od maslinastozelenog baršuna.

Druga soba je minimalističkog dizajna sa bijelim namještajem, zidovima i tepisima. Prozori koji se prostiru visinom cijelog zida nude obilje prirodnog svjetla.

Treća soba ima zidove u krem boji, drvene podove i baršunaste zavjese. Veliki hrastov klavir i odgovarajući kružni stolić dodaju tradicionalnu estetiku.

Trpezarija Kamale Harris

Trpezarija je kobaltno plave boje, sa raskošnim središnjim dijelom koji čine veliki luster i kamin od bijelog kamena. Za stolom može sjediti osam osoba.

Svaki potpredsjednik dodao je svoj lični pečat posjedu tokom svojih mandata, uključujući sobu za vježbanje i bazen Dana Quaylea i stazu za trčanje George W. Busha.

Pripremila: A.K.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti