Raj za zimovanje u BiH: “Azra” i “Pino” daruju

Piše: Ilma Jakubovic

 

Hotel Pino Nature, Trebević

Svježi planinski zrak, idilični pejzaži, adrenalin koji zagrijava tijelo tokom skijanja i drugih zimskih sportova, uživanje u savršenim wellness i spa oazama, druženje i ukusna hrana, jesu ono čime se Bosna i Hercegovina može pohvaliti

Bosna i Hercegovina i njene planinske ljepotice uvijek su rado birana destinacija za zimovanje, posebno ljubiteljima skijanja. Uživati u romantičnim šetnjama i zimskim sportovima na planinama koje odišu idiličnom prirodom, odmor je kakav mnogi biraju za idealan predah od ustaljene svakodnevice. Posebno je, usljed pandemije Corona virusa, većina nas onemogućena da putuje na neke dalje destinacije, što je svakako prilika da slobodno vrijeme provedemo u granicama svoje države, prepune turističkih potencijala.

Zima je najljepša na planinama, a bijeg u prirodu iz sivila svakodnevice blagotvoran je i za fizičko i za mentalno zdravlje. Svježi planinski zrak, idilični pejzaži, adrenalin koji zagrijava tijelo tokom skijanja i drugih zimskih sportova, uživanje u savršenim wellness i spa oazama, druženje i ukusna hrana, jesu ono čime se Bosna i Hercegovina može pohvaliti.

Ekipa magazina „Azra“ istraživala je i kreirala listu nekih od najatraktivnijih bh. destinacija i hotela koji su pravi mali raj za zimovanje ove sezone, a sve je u blizini, nije potreban pasoš, ni PCR test.

 

Trebevićka bajka

Samo deset minuta vožnje od glavnog grada BiH, na Trebeviću, omiljenom izletištu svih generacija, nalazi se „Pino Nature“ hotel. Na nadmorskoj visini od 1.070 metara, hotel okružen trim stazama, šetalištima, dječijim sankalištem i igralištima, biciklističkom stazom, pravi je mali raj za odmor do kojeg je vrlo jednostavno iz grada doći žičarom.

Hotel „Pino Nature“ posjeduje 22 šarmantne prostrane sobe, te dva apartmana od kojih je manji naziva „Wolf“, a veći „Rabbit“.

– Hotelske sobe su, pak, nešto što posebno oduševi goste, jer su uređene većinom u stilu drveta, što onome ko boravi u njima daje poseban osjećaj topline i kućne atmosfere. Nakon šetnje crnogoričnom šumom, sankanja i uživanja u snježnim radostima gosti hotela „Pino“ mogu se opustiti u Wellness centru u jednoj od sauna, bazenu ili uživati u vrhunskoj masaži naših fizioterapeuta – istakli su iz ovog hotela u razgovoru za magazin „Azra“.

Za najmlađe i, ujedno, najslađe goste, osim vanjskih dječijih igrališta i terena, hotel nudi i unutrašnju dječiju igraonicu, a za one malo odraslije bilijar salu. Restoran, vješto ušuškan u prirodne drvene detalje, mjesto je gdje se može naći i pravi užitak za nepce, a to su bosanske i internacionalne delicije.

Među specijalitetima su i domaća pita u tepsiji, kljukuša s kajmakom, teleće pečenje, „Pino“ uštipci od heljde sa suhim mesom i kajmakom te planinska čorba. Za desert, preporuke kuhara su domaća pita od jabuka ili šljiva, hurmašica, sutlija, trileće ili specijalitet kuće „Medeno srce“.

Na kraju dana, pravi užitak predstavlja ispijanje planinskog čaja ili kafe uz pucketanje vatrice iz kamina te fantastičan pogled na idilu koju nudi prekrasno prirodno okruženje. Kako su nam rekli iz „Pine“, trenutno je hotel, uprkos pandemiji, a uz poštivanje svih mjera zaštite od Corona virusa, domaćin brojnim turistima iz Emirata, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

– Naravno, tu su i naši domaći gosti. Posjetitelji najčešće koriste aktuelne akcije koje imamo u ponudi kao što su „ski ponuda“ od 75 KM po osobi za noć, koja uključuje doručak i korištenje Wellness centra, dok porodični paket košta 99 KM za dvoje odraslih i dvoje djece, bez doručka, ali uz besplatno korištenje Wellness centra, igraonice i parkinga – rekli su nam iz hotela „Pino“.

Specijalna ponuda za „Valentinovo“ već je gotovo rasprodata, a cijena noćenja za Dan zaljubljenih je 95 KM. Goste će te noći zabavljati pjevačica Lana Hamza uz večeru.

 

AZRA i Pino daruju

Noćenje za dvije osobe (uključen doručak i wellness) Iskoristivost kupona do 31.05.2021. Sve što treba da uradite jeste da u SMS poruci napišete: OK (razmak) PINO, svoje ime i prezime, godište te grad u kojem živite. SMS poruke šaljite na broj telefona: 091 510 101

Ime dobitnika objavit ćemo u printanom izdanju “Azre” 10. februara 2021.

Vlašićki avanturizam

U blizini Travnika, na prekrasnoj planini Vlašić smješten je Sportsko-rekreacioni centar „Sunce“ čiji su sestrinski hoteli na ovoj superatraktivnoj destinaciji „Pahuljica“ i „Blanka“. „Sunce“ sa 39 soba , restoranom „Koliba“, te sportskom dvoranom i terenom s tartan podlogom privlači, nudeći gostima ugođaj za nezaborav, gdje odmor mogu upotpuniti i u Spa&Wellness centru.

Za ljubitelje sporta, tu je i moderno opremljena teretana, ali i vanjski sportski teren. Predah od planinskih aktivnosti nudi restoran „Koliba“ uz otvoreni pogled na ski stazu, gdje se posjetitelji mogu ugrijati ispijajući čaj ili kafu te probati delicije domaće kuhinje.

– Pored hotela „Sunce“ nalazi se prvo Glice eko-klizalište na Vlašiću, a u pripremi je i vanjski adrenalinski park za djecu, dok oni malo odvažniji se mogu okušati na ziplineu, tubingu kao i pokretnoj traci na ski stazi. Ljubitelji zimskih sportova svu potrebnu opremu mogu potražiti u ski rental dijelu, kao i „Rossignol“ ski shopu nove opreme. Potpunu avanturu, najznatiželjniji mogu doživjeti i obilaskom Vlašića na električnom biciklu, squadovima ili uživati u pješačkim turama s vodičem, a tu su i dva terena za paintball – kazali su iz hotela za „Azra“ magazin.

Bjelašnička idila

Hotel „Bjelašnica“ udaljen je svega 30 minuta vožnje od Sarajeva, a gostima nudi idealno mjesto skrojeno za odmor i rekreaciju, bilo da se odluče za dnevnu posjetu ili višednevni odmor. Sobe koje odišu modernom elegancijom, pružaju spokojan i udoban prostor nakon sadržajnog i aktivnog dana, a sve to u srcu živahne planine Bjelašnice.

– Od trenutka dolaska na Bjelašnicu gosti nalaze inspiraciju, a i mi smo bili inspirirani pa smo stvorili hotel pun iskustva u slavu prirode s dodatkom savremenog i elegancije. Pružamo autentičnost i luksuz, bosansko gostoprimstvo i sofisticirane usluge, vitalni dizajn i udobnost doma. U našem restoranu nudimo široku ponudu gastronomskih specijaliteta uz idiličnu planinsku atmosferu, a također gosti mogu uživati u ukusnom piću uz bazen, inspirativnom pogledu na našim terasama, ugrijati se uz kamin u našem „Cafeu“ ili provesti nezaboravnu noć u „Pubu“ – napominju iz ovog hotela.

Prozračna i opuštajuća Wellness&Spa oaza hotela „Bjelašnica“ nudi sve što je potrebno za maksimalno opuštanje, a vrhunski izbor terapija s organskim proizvodima posjetiteljima vraća unutrašnju ravnotežu i dobro zdravlje.

 

Jahorinsko savršenstvo

Jahorina pod snijegom pravi je izazov za sve skijaše i ljubitelje planine, a potpuno uživanje u zimskoj idili pruža Aparthotel „Vučko“, koji, osim udobnog smještaja, nudi i vrhunsku gastronomsku ponudu. Za one koji požele okušati se na skijama iskusni instruktori ski škole „Vučko“ učinit će skijanje lakšim i zabavnijim.

– Za mališane omiljeno mjesto je igraonica „Vučko“, dok oni malo stariji zabavu nalaze u game roomu i partiji bilijara, stonog fudbala i stonog tenisa. Poslije šetnje ili skijanja pružamo opuštanje u Spa oazi, a za one koji ne propuštaju svoje treninge tu je i fitness centar. Večernji sati rezervirani su za  prijatnu atmosferu wine bara, kamin salu ili „Paradiso“ bar, a za nepušače „Tea room“ je savršen kutak. Također, ono što najviše raduje vlasnike kućnih ljubimaca jeste da su i njihovi ljubimci dobrodošli – poručuju iz hotela „Vučko“.

Aparthotel „Vučko“ izgrađen je za Olimpijske igre u Sarajevu „Zima“, a ime je dobio po službenoj maskoti.

 

Tarčinska magija

Nadomak Sarajeva, okružen olimpijskim planinama, rijekama i jezerima, u srcu prekrasne prirode, nalazi se „Tarčin Forest Resort and Spa“, gdje se užitak može naći tokom cijele godine, a zimi naročito. Uz kombinaciju čiste prirode i ugodnog ambijenta za potpunu relaksaciju tijela i duha, hotel raspolaže sa 55 hotelskih soba s balkonima i 18 luksuznih vila.

„Tarčin Forest Resort“ svim posjetiteljima nudi izuzetno bogat sadržaj, prilagođen cijeloj porodici. Tako je za najmlađe posjetitelje omogućen niz zabavnih aktivnosti kao što su kreativne radionice, te neizostavno sankanje, jednu od najvećih zimskih radosti. Također, Wellness&Spa centar „Tarčin Forest Resorta“, uz bazen, parno kupatilo, saune i teretanu pruža potpun doživljaj i opuštanje sa savršenim pogledom na šumski ambijent.

– Ono što „Tarčin Forest Resort“ čini posebno magičnim jeste borova šuma, idealna za šetnje na čistom zraku, a zimi užitak u idiličnom snježnom ambijentu. Poznato je da kretanje borovom šumom povoljno utječe na zdravlje cijelog organizma, a naša bogata gastronomska ponuda zadovoljava i najistančanije ukuse istinskih gurmana. U želji da se svim gostima priušti poseban gastro užitak i približe svjetski kulinarski specijaliteti, svakodnevno u ponudi imamo mnoštvo slanih i slatkih delicija – pohvalili su nam se iz tarčinskog „Resorta“.

Vanjski i unutrašnji prostor ovog hotela pogodan je i za posao i za odmor, te konferencije ili bankete, dosupna je vrhunska tehnologija, a ugođaj upotpunjuje i prelijep restorano sa 180° panoramskim pogledom. Ekskluzivitet je i u Spa& Wellness oazi ovog hotela koji svakako vrijedi posjetiti.

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti