Ko je Albina Grčić, hrvatska predstavnica na Eurosongu

Piše: M. K.

Splićanka Albina Grčić (22) predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu, u maju u Rotterdamu. S pjesmom “Tick-Tock” autora Branimira Mihaljevića ova splitska studentica engleskog jezika i književnosti te historije u subotu navečer u Opatiji je bila prva i po glasovima žirija i po glasovima publike.

Pobjednica Dore je u vezi sa splitskim nogometašem. Ima brojne fanove na Instagramu. Na toj društvenoj mreži osim solo slika često objavljuje i one s m dečkom Ivanom Ćalušićem, splitskim nogometašem koji trenutno igra u Hajduku 2 i nastupa u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ALBINA (@albina.music)

Sudeći prema fotkama, 21-godišnji Ćalušić i Albina su presretni zajedno, a poznaju se od najranijeg djetinjstva.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ALBINA (@albina.music)

Njen duet s Filipom Rudanom, obradu hita “Lovely”, kojeg su otpjevali u Voiceu pogledao je skoro 31 milion ljudi.

Za finale u Voiceu izabrala je, inače, pjesmu bh. jevačice Maye Sar, a  osim momka, najveća podrška su joj članovi uže porodice, oca Božinka, majke, Marije, brata Marka, bake Anđelke. Albinin otac je Božinko Grčić, svima znan kao Kićo, a nadimak je dobio po Kići Slabincu, jer je i on oduvijek volio pjevati., koji živi u glavnom gradu Hrvatske.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ALBINA (@albina.music)

Doris Dragović dobra je prijateljica ove porodice koja od samog početka navija za Albinu i prati je na njenom muzičkom putu.

Doris joj je čestitala na sinoćnjem uspjehu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Doris Dragović (@doris.dragovic)

– Doris je nakon mog nastupa nazvala tatu, ponosna je na mene. Puno mi znači što sam od jedne takve osobe, pjevačke dive, dobila čestitke, prvenstveno što se tiče odgoja, ponašanja, a onda i izvedbe na Dori. Nisam još svjesna svega i dalje sam pod dojmom. Za mene je ovo ogroman uspjeh, jer sam se prije samo godinu dana predstavila široj javnosti u Voiceu. Ispunjena sam, sretna, zadovoljna, ma nemam riječi – izjavila je Albina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ALBINA (@albina.music)

Otkrila je i da joj je baka Anđelka prije sedmicu rekla „Ti pobjeđuješ, bez konkurencije!“

– Nije baba Vanga, nego Anđelka koja je sve dobro predvidjela, rekla je za „Slobodnu Dalmaciju“ Grčić.

Inače, Nina Kraljić koja se nije uspjela izboriti na pobjedu na Dori, odmah nakon proglašenja pobjednika javila se na Instagramu i počela žaliti. Tvrdi da nije slučajno nastupala prva, da joj fanovi šalju poruke da je broj za glasanje bio onemogućen te da je na tonskoj probi umjesto svoje pjesme 15 minuta slušala Albininu.

Pjevačica je u jednom trenutku počela i plakati, a onda je tješila fanove i počela blokirati hejtere koji su joj se javljali na društvenim mrežama. Prije nastupa napisala je da je njezina pjesma za finale Eurosonga i hrvatska kulturna baština.

– Nisam razočarana što mi Nina nije čestitala, ja se želim okružiti pozitivnim ljudima kao i dosad, to mi je jedino važno. Svi su mi drugi čestitali, ona je tek jedna kap u moru… – izjavila je, pak, Albina koja je a za pjesmu “Tick-Tock” autora Branimira Mihaljevića dobila je 198 bodova i bila prva po glasovima žirija i TV gledatelja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti