Supruga Kim Jong-una prvi put u javnosti nakon godinu dana

Piše: Redakcija

Ri Sol-ju, supruga lidera Sjeverne Koreje Kim Jong Una, pojavila se u javnosti prvi put nakon godinu dana.

Ri Sol -ju pridružila se suprugu na koncertu u utorak, kako bi obilježili rođendan oca Kim Jong Una i bivšeg lidera Kim Jong Ila, koji je preminuo 2009.

Ri je uvijek bila uz svog supruga na bitnim događajima, no nije viđena u javnosti od januara prošle godine.

Njeno nepojavljivanje u javnosti pokrenulo je spekulacije o njenom zdravlju ili potencijalnoj trudnoći.

Obavještajna agencija Južne Koreje navodi da je Ri izbjegavala javne nastupe zbog brige oko Corona virusa, ali i jer je željela da vrijeme provodi sa djecom. Sjeverna Koreja, prema zvaničnim podacima, nije zabilježila nijedan slučaj Corona virusa.

Mediji navode da je par na koncertu bio nasmijan i veseo, a BBC dodaje da nisu nosili maske i pridržavali se distance.

Ri Sol – ju potiče iz jedne bogate porodice. Njen otac bio je profesor, a majka akušer. Mediji navode da Ri ima 31 godinu i da je prije udaje bila pjevačica u okrestru Unhasu, elitnoj trupi čije članove bira država.

Vjeruje se da se za Kima udala 2009. godine i da je brak dogovoren na brzinu poslije moždanog udara Kim Jong Ila 2008. godine.

Izvor: Esspreso.co.rs

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti