Ne predaj se nikad, osim…

Piše: Redakcija

Znamo da muškarac može voljeti više žena u isto vrijeme. To se naučno tumači, k’o bîva on može svakog dana napraviti dijete, a žena može jednom godišnje rodit’. K’o da to ima kakve veze. Ali eto.

Uglavnom, ta emotivno-tjelesna poligamnost muškaraca uzeta je kao fakat, iako se mnoge zanose misleći da eto svaki drugi hoće zavintat’ okuku, a eto, samo njen neće.
Kažu i da muške prevare nisu opasne k’o ženske, jer muško može prevarit’ nako.

Veli mi jaran: – Ma meni je to k’o kad udarim šćapom po jezeru. Malo se površina uznemiri i za trenutak eto opet sve k’o staklo.
A žensko kad se za to odluči, onda kao sve ode u helać, jer žensko to radi iz čiste ljubavi, pravog nezadovoljstva i sl. Ma kaoza prevaru ima debeli razlog.

Nekidan otišla do Doma zdravlja i dok sam čekala neku papirologiju, sita se ispričala s jednom medicinskom sestrom. Ljepotica, crnokosa vila, pitoma i simpatična.
I šuš-muš, sama mi poče pričati da voli dvojicu. I ja se zainteresiram i pitam može li to stvarno tako. Kaže da je ona i svjedok i objekt i subjekt da može.

Uglavnom, taj njen oficijelni frajer je mačak za kojim slini ženski svijet, mangup i šmeker. Ona mu nije dala – bar tako kaže. No, zato, saznala je sto puta da ju je prevario.

– Moja Indira, kad nismo skupa, ja nikad ne znam je li s drugom ženskom ili s jaranima. Uhvatila sam ga ni sama ne znam koliko puta. I nešto se mislim, kad ti mene, sad ću i ja tebe. I kad si s nekim dugo skupa k’o ja s ovim delegatom, onda znaš do kada radi, gdje se kreće i ostale navike. I kontam, odoh i ja izaći s ovim što me munta preko fejsa. I tako ti se ja dogovorim da se nađem s Brojem Dva u drugom dijelu grada, gdje ovaj Broj Jedan ne zalazi. Ama imala sam ja treme, priznajem. Nije to jednostavno. Ali, kad ponoviš dva-tri puta, onda više i to nestane. I traje to tako već tri mjeseca.

Broj Dva me izludio skroz. Zna, brate, sa ženama fino, a nosi i neki šarm, adrenalin, super mi je pričat’ s njim, šetat’, bacat’ se s nakih stijena, jer je on što se zadaje u te opasne sportove. Toliko me raspametio, da mi Broj Jedan, makar sam saznala da me je varao, dođe k’o sigurna luka i mirno utočište. Poželim ga zagrliti i priviti se uz njega, a kad sam puno s njim, onda mi zatreba sve ovo što dobijem od Broja Dva. Kunem ti se da obojicu volim. Ali na različite načine. A Broj Jedan, kao da to osjeća, sve mi je za petama i sve manje ga druge zanimaju. Valjda sam ga malo odmaknula od sebe da bih imala vremena za Broja Dva, a njih uvijek loži kad se žensko izmiče. Isto važi i za Broj Dva.

Pitam je pa šta će, kojeg će odabrati i zašto, šta će prevagnuti?
Onda lagano odmahne zanosnom crnom kosom i onako će nonšalantno: – Bogme, ja neću ništa birat’! Samo će to na kraju odabrati. Za sada ih jako volim obojicu. Pa je li? Šta bi, eto, ti? Kad muškarci mene varaju, i ja ću njih. Što ne bih? Ko ih šiša! Jednom kad se udam planiram biti fina i žena i majka. A ovako dok sam cura, vala ću ih mijenjati i vintati. Samo je važno da im ne dam one stvari i nema frke.

– Dobro se ti, draga, možeš suzdržat’ da im ne daš. Ni jednom ni drugom. Za mene si heroj – kažem joj.

A ona tvrdi da je to njoj njena mama utuvila u glavu. Uvijek mora muško imat’ nešto za čim da čezne. I evo sad obojica čeznu za istom stvari.

Napuštam Dom zdravlja sa svojom papirologijom i mislim – kako mlado, a pametno žensko. Sve je posložila na svoje mjesto i izrekla glasno ono što je moje geslo: “Nikad do kraja!” ili: “Važno je ne dati!”

Da je dala, već do sada ni jednom ni drugom ne bi bila zanimljiva. Ali nije dala i to joj daje kredibilitet, draž i snagu. Jest da ni njoj nije lako, pucaju je hormoni samo tako, ali isplati se. Ovako, tamam, neka ih mijenja i zabavlja se dok ne ispliva najdraži.
Što bi rek’o Grunf: “Ne predaj se nikad, osim kad moraš!”

Indira Kučuk-Sorguč

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti