Chrissy Teigen u bolnoj ispovijesti o pobačaju u petom mjesecu trudnoće: Uništilo me je

Piše: I.J.

Bila sam trudna 10 sedmica i izvan sebe od sreće. Februar je teški podsjetnik i, da budem iskrena, mislila sam da je najgore prošlo, ali izgleda da život i emocije ne možete strpati ni u kakve rasporede. On ne bi preživio, a da sam zadržala trudnoću, ne bih ni ja

Chrissy Teigen (35), bivša manekenka i supruga svjetski poznatog pjevača Johna Legenda (42), otkrila je kako joj je ovaj period iznimno težak, jer je krajem februara trebao biti termin za porođaj sina Jacka kojeg je izgubila u spontanom pobačaju u septembru prošle godine. Veseli roditelji su sretne vijesti o trudnoći objavili u spotu „Wild“, njenog supruga Johna, a samo mjesec kasnije izgubili su svog sina.

Bolne emocije

Opisala je bolne emocije koje je proživljavala u februaru, kada je njen sinčić trebao doći na svijet. Zvao bi se Jack i bio bi njihovo treće dijete. Manekenka i pjevač roditelji su dvoje mališana, Lune (4) i Milesa (2).

– Bila sam trudna 10 sedmica i izvan sebe od sreće. Znala sam da će trajati neko vrijeme dok se video smontira i objavi pa sam pomislila da bi to mogao biti sladak način da podijelimo sa svijetom svoju vijest, koristeći stari trik s rukom na trbuhu na kraju spota. Ni u snu nisam mogla zamisliti šta će se dogoditi u narednih 10 sedmica. Nisam sigurna hoću li ikada biti sposobna pogledati taj spot bez jecaja, ali nadam se da on osjeća moje suze i da zna koliko nam nedostaje – kazala je neposredno poslije pobačaja.

Chrissy je nastavila svoju bolnu ispovijest i priznala da se plašila noćnih mora, u kojima bi zauvijek gledala njegovo prestrašeno lice.

– Trebao je stići ovih dana, ako je bio poput Lune i Milesa, vjerovatno bih ga u ovom trenutku već držala u rukama. Toliko sam žalosna što nisam pogledala njegovo lice kada se rodio. Bila sam tako prestrašena da ću zauvijek gledati njegovo lice u noćnim morama, da sam zaboravila na lijepe snove u kojima sam ga mogla zamišljati. Ta me spoznaja boli svakog dana. Februar je teški podsjetnik i, da budem iskrena, mislila sam da je najgore prošlo, ali izgleda da život i emocije ne možete strpati ni u kakve rasporede – tužno je izjavila, te dodala da snažno vjeruje u energiju i izlječenje koji putuju noćnim nebom, te dodala riječi od kojih srce puca: „Volim te Jack. Neopisivo mi nedostaješ.“

Priča o spontanom pobačaju širom svijeta smatra se tabu temom, te je njena otvorenost pomogla ženama da govore o ovakvim teškim gubicima. Dijete je izgubila, kako je rekla, zbog problema s posteljicom, ispričavši detaljno kroz šta je prošla. Također, na društvenim mrežama je podijelila fotografije nakon pobačaja, kako drži svoju mrtvu bebu u rukama, i tim činom izazvala kontraverze. Ona nije bila jedina koja je to učinila, i njena majka se, također, slikala s mrtvom bebom. U medijima su došle na nož, jer nikome nije bilo jasno zbog čega je sve to podijelila na društvenim mrežema, ali Chrissy, koja se do sada nije oglašavala o cijelom traumatičnom iskustvu, odlučila je da progovori o detaljima tragedije i objasni zbog čega je to sve uradila na taj način.

Vrijeme da se oprostimo

– Nisam znala kada ću biti spremna pisati ovo. Dio mene mislio je da će to biti brzo, kada sam još zaista osjećala bol zbog svega što se dogodilo. Mislila sam da ću sjediti u ćošku sobe s prigušenim svjetlima, prebirući po vlastitim mislima uz čašu crnog vina, ušuškana u deku. Otišli smo na sprat niže, znala sam da ću uskoro roditi onog koji je trebao biti peti član naše porodice, sina, samo da bih mu nekoliko trenutaka kasnije rekla zbogom. Ljudi su slavili, veselili se zbog novih života. U tom trenu misliš kako misle na sve, samo ne na tebe – napisala je Chrissy.

Dijagnosticirana joj je djelomična abrupcija posteljice, a sina Milesa također je rodila prije vremena, jer je oduvijek imala problema s posteljicom.

– Primila sam epiduralnu i rodila našeg sinčića u 20. sedmici, znajući da on ne bi preživio u mom stomaku. Prije toga bila sam na čuvanju trudnoće mjesec, nadajući se da ćemo doći do 28. sedmica, kada stvari postaju sigurnije za dijete. Pažljivo smo pratili stanje. Krvarila sam i krvarila, malo, ali po cijele dane, a onda sam počela sve jače krvariti. Tekućine oko Jacka bilo je sve manje, na kraju je jedva imao u čemu „plutati“. Kunem se da sam u jednom trenu u ležećem položaju mogla osjetiti njegove ruke i noge. Doktor mi je tada rekao ono što sam već znala – vrijeme je da se oprostimo. On ne bi preživio, a da sam zadržala trudnoću, ne bih ni ja – ispričala je Chrissy i dodala: „Insistirala sam na tome da John i moja majka sve fotografiraju, koliko god neugodno bude. Znala sam da se ovog trenutka moram sjećati kao i najljepših trenutaka u našem braku, onih kad smo se vjenčali i kada su se rodili Miles i Luna“.

Na kraju svega istakla je da je svoju priču morala podijeliti s drugima, u nadi da će pomoći mnogim ženama koje se nalaze u sličnim situacijama, te im poslati poruku da nisu same.

Ljubav na prvi pogled

Jedan od najljepših parova, prema simpatijama javnosti, Chrissy i John upoznali su se na snimanju spota za njegovu pjesmu „Stereo“.  Na samom setu bilo je očigledno da je hemija između njih jaka, a po zavšetku snimanja otišli su na večeru. Ostalo je historija. U sretnom su braku, a vrlo često svojim primjerom na društvenim mrežama dokazuju koliko su prizemljeni i normalni.

Pjesmu „All of me“ John Legend objavio je 2013. godine, a posvetio ju je svojoj dragoj.

– Prvi stih je: „Šta bih učinio bez tvojih pametnih usta”. Plakala sam kad sam to čula. Emotivna sam, ali zaista ne plačem na takve stvari, međutim, bilo je prelijepo, a uživo i prilično nestvarno – kazala je bivša manekenka.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti