Španska i holandska princeza zajedno na koledžu: Školarina “prava sitnica”

Piše: M. K.

Od naredne školske godine dvije kraljevske 15-godišnjakinje, španska princeza Leonor i holandska princeza Alexia, polaze zajedno na UWC College.

Već ranije je objavljeno da nasljednica španske krune nastavlja školovanje u Walesu, a sada je i iz nizozemske kraljevske kuće najavljeno da će i njihova princeza Alexia biti studentica na Atlantskom koledžu UWC.

Druga kćerka nizozemskog kralja Willem-Alexandera i kraljice Maxime, te starija kćerka španskog kralja Felipea VI i kraljice Leticije nastavit će tako svoje školovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HM Queen Maxima Of The 🇳🇱 (@queenmaxima.same)

Nizozemska kraljevska palača potvrdila je da će princeza Alexia proučavati program međunarodne mature.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vanitatis (@vanitatis)

Princeza Alexia trenutno je na četvrtoj godini u haaškoj gimnaziji Christelijk Sorghvliet, koju pohađa i njena starija sestra, princeza Catharina-Amalia (17).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vanitatis (@vanitatis)

Iz španskih kraljevskih izvora doznaje se da će dvogodišnji studij za princezu Leonor koštati oko 76.500 eura. Ona je zaljubljenica u jezike pa tako govori engleski, katalonski,  razumije francuski, a počela je i sa časovima kineskog i arapskog.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dreamslink Joydaily (@dreamslink_joydaily)

S roditeljima je već išla u neke zvanične posjete, učestvovala je na tribinama posvećenim borbi protiv Corona virusa, slala je poruke mladima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Princesa Leonor💕Infanta Sofía (@leonorandsofia)

Kada napuni 18 godina, kao nasljednicu prijestolja, Leonor čeka i služenje vojnog roka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Leonorandsofia💜💕 (@leonorandsofiaprincess)

Inače, UWC je obrazovna ustanova koju su već prethodno pohađali brojni članovi kraljevskih porodica, a među njima je i princ Charles.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti