“Azra” i Kemal Kadić poklanjaju dvije “Goodlife Spa” masaže

Piše: Mirela Kukan

Kemal Kadić, nakon Švicarske i Balija, ušao u biznis i u Sarajevu otvorio salon ljepote “Goodlife Spa”

 

Poslije studija ekonomije, jezika i turizma u Londonu, Parizu i Lausani uplovio je u poduzetničke vode, kojima je dugo uspješno plovio i na Baliju, a odnedavno je u Sarajevu otvorio i salon ljepote

Kao i mnogim Bosancima i Hercegovcima, ma gdje se nalazili u svijetu, tako je i Kemalu Kadiću njegovo porijeklo oduvijek igralo važnu ulogu. Iako je rođen i odrastao u Zürichu, od oca Konjičanina i majke Zagrepčanke, a visoko obrazovanje stjecao u Londonu, Parizu i Lausani, veći dio života proživio na Baliju, nikada se nije odrekao svojih korijena. Kao što je još u djetinjstvu redovno dolazio u Sarajevo kod oca, koji se u međuvremenu doselio u glavni grad BiH, tako je Kemal i u zrelijem dobu nastavio tradiciju koja je prerasla i u privatno-poslovno zadovoljstvo.

Pohađao jugoslavensku školu u Švicarskoj

Nakon studija ekonomije, jezika i turizma u Londonu, Parizu i Lausani uplovio je u poduzetničke vode, kojima je dugo uspješno plovio i na Baliju, a odnedavno je u Sarajevu otvorio i salon ljepote „Goodlife Spa“.

– Još kao dijete sam naviknut da njegujem svoj jezik i kulturu. Bez obzira na to što sam rođen u Švicarskoj, moji roditelji su insistirali da vikendom pohađam jugoslavensku školu u Švicarskoj, što je meni tada predstavljalo teret, a danas sam im za to veoma zahvalan. Svog oca sam redovno posjećivao u Sarajevu, a s godinama moji boravci u Sarajevu su se sve više intenzivirali. Kroz sve češće dolaske stjecao sam i nova poznanstva te se danas mogu pohvaliti da imam dobre prijatelje i prijateljice iz Sarajeva. Neki od njih su silom prilika bili primorani da devedesetih napuste svoje domove i spas pronađu u izbjeglištvu. Ipak, kad su završili obrazovanje, vratili su se u Bosnu i Hercegovinu. Moj prijatelj Amir se vratio iz Belgije, Igor iz Švedske, Sanjin i Maja iz Njemačke. Novi prijatelji su mi pokazali Bosnu i Hercegovinu iz svih njenih predivnih uglova, koje možda osobe koje oduvijek žive ovdje često i zanemare. Bosna i Hercegovina je lijepa zimi, ljeti, u jesen i u proljeće. Iako je mala zemlja, nudi mnogo toga i sve je nekako tu, nadomak. Od skijanja na Bjelašnici, Jahorini ili Vlašiću pa i Kupresu preko šetnje i biciklizma na Lukomiru, Trebeviću, kupanja u Konjicu do plivanja u Jadranskom moru od kojega nas dijeli samo nekoliko sati vožnje. Zaljubio sam se u zemlju i ljude, pogotovo u crni humor, gostoprimstvo i izvanrednu strast za životom – kaže za „Azru“ Kadić koga prijatelji zovu „Kemo Švicarac“.

Kako kaže, uživa u čitanju, tenisu, plivanju, planinarenju i biciklizmu, a žudnja za lutanjem i žeđ za avanturom vodili su ga u različite krajeve svijeta.

Kadić se nakon 15 godina života na Baliju poželio vratiti u Evropu

Petnaest godina živio i radio u Aziji

– Tako sam petnaest godina živio i radio u Aziji. Na Baliju sam osnovao malu tekstilnu kompaniju koja se bavila proizvodnjom visokokvalitetne dizajnerske odjeće. Moja bivša partnerica je modna dizajnerica, a potječe iz Brazila. Kreirala je kolekcije, a ja sam vodio produkciju i marketing za naš brand. U toj avanturističkoj žeđi putovao sam, upoznavao se s različitim kulturama i civilizacijama, a po nekoliko mjeseci sam proveo u Rio de Janeiru, Sydneyu i Novom Zelandu, zatim na Tajlandu i u Singapuru – pojašnjava Kadić, koji je nakon petnaest godina života u Aziji poželio da se vrati u Evropu.

Danas živi između Züricha, Jadranskog mora i Sarajeva.

Na Trebeviću s partnericom Sonjom

– Na Baliju sam bio tokom boravka u Aziji. Često sam išao u jedan divni SPA i na masaže. U azijskoj kulturi su masaže svakodnevna stvar. U Sarajevu sam upoznao profesionalnu fizioterapeutkinju i odlučio sam investirati i otvoriti salon takve vrste, jer mogu iskoristiti svoja iskustva iz Azije i širom svijeta. Iako često čujem da je ovdje teško pokrenuti biznis i da sve predugo traje, da uvijek nedostaje neki papir, moram reći da sam ja imao sreće. Naišao sam na podršku nadležnih institucija i proces otvaranja mog salona „Goodlife Spa“ mi nije zadavao glavobolju. Uprkos pandemiji, zadovoljni smo – kaže Kadić.

“Azra” i Kemal Kadić poklanjaju:

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti