„Beauty House by Ljudmila“ vam poklanja 20% popusta na trajnu epilaciju

Piše: Redakcija

„Beauty House by Ljudmila“ u vlasništvu je Ljudmile Valjevac već devet godina, a jedan je od rijetkih salona u Sarajevu gdje klijenti mogu dobiti sve na jednom mjestu. Ovo mjesto jedan je od najpopularnijih i najperspektivnijih salona ljepote, koji svojim klijentima nudi usluge najvišeg nivoa kvaliteta

 

„Beauty House by Ljudmila“ u svoju ponudu je uveo i trajnu epilaciju. Donosimo sve detalje o trajnoj epilaciji. Epilacija laserom je estetski najsavršenija, najjednostavnija, najefikasnija i najmanje bolna metoda danas dostupna u svijetu! Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svijetlu kožu, kao i hormonski balans i pozitivan genski status. U periodu 4-6 sedmica prije prvog tretmana laserom dlake se ne smiju izbjeljivati, čupati pincetom, niti depilirati voskom (da bi se postigao maksimalan efekt)!  Izbjegavati sunčanje na Suncu i u solarijumu četiri sedmice prije i nakon tretmana!

Poslije prvog tretmana, nikada više dlake se ne smiju izbjeljivati, čupati pincetom, niti depilirati voskom! Neophodno je korištenje preparata sa zaštitnim faktorom minimum tri dana prije i 10 dana poslije tretmana, tokom sunčanih perioda godine.

Prije laserskog tretmana ne smiju se koristiti preparati koji sadrže derivate A-vitaminske kiseline (retin-A), AHA kiseline, jaki vitaminski kompleksi, kao i sredstva koja iritiraju kožu. Sve to spada u fotosenzitivne preparate koji mogu dovesti do neželjene reakcije kože! Postoje tri faze rasta dlake, što znači da je trajno uklanjanje neophodno uraditi u minimum pet tretmana. Između tretmana potrebno je da se napravi razmak od 30 do 60 dana (u ovisnosti od regije), koliko je potrebno da bi izrasla sljedeća faza preostalih dlačica. Lasersku epilaciju mogu da urade osobe svih starosnih dobi, od 16 godina pa naviše.

Epilaciju je moguće izvršiti na svim dijelovima tijela, osim na predjelu oko očiju. Ne postoje apsolutne kontraindikacije! Ukoliko je pojačana maljavost posljedica hormonskog poremećaja, tretman laserom je u mogućnosti da ukloni samo posljedice, ali ne i uzrok.

Kako izgleda prvi korak?

– Potrebno je znati da se najbolji efekt postiže kad je dlaka tamna i jaka. Laserski snop se usmjerava u kožu i apsorbira se u pigmentu folikula dlake. Laserski zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake, fototermoliza, a sve se to dešava u milisekundama.

Koji dio tijela bi bilo dobro epilirati “za probu”?

– S obzirom na to da su dlake najjače u predjelu prepona i pazuha, tu su i rezultati najbolji i svakoj ženi bismo (za početak) preporučili da upravo te dijelove tijela epilira. Važno je reći da se laserom mogu bezbjedno epilirati svi dijelovi tijela osim predjela oko očiju.

Koliki su razmaci između seansi i koliko puta treba da se tretira isto polje da bi se definitivno uklonile sve dlačice?

– Obično je potrebno od pet tretmana pa naviše (ako je sve uredu s organizmom). S obzirom na to da laserski snop trajno uništava folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti za četiri do osam sedmica, u zavisnosti od dijela tijela koji se tretira, kada folikul dlake iz faze regresije i faze odmora ponovo pređe u fazu rasta.

Je li u toku tretmana dozvoljena depilacija nekom drugom metodom, ukoliko je to nekoj osobi neophodno (zbog estetskih razloga)?

– Bitno je znati da se 4-6 sedmica prije tretmana laserom dlake ne smiju izbjeljivati, čupati pincetom i depilirati voskom, da se ne bi oštetio korijen dlake. U toku pripreme, dlačice se mogu uklanjati samo s površine kože, a to znači makazicama, brijačem ili depilacijskom kremom. Između samih tretmana dlačice se, također, mogu uklanjati samo s površine. Ako dlačicu čupate između tretmana, samo ćete povećati broj dolazaka, a samim tim i količinu novca koju biste potrošili.

Koliko je veliko područje kože koje može da se tretira u jednoj seansi?

– Jednim tretmanom može da se obuhvati željena površina bez obzira na veličinu, ako to radite modernim laserom. Ne postoje zdravstveni razlozi zbog kojih ne bi mogla da se radi epilacija. Dešavalo nam se da tretiramo površinu čitavog tijela odjednom, a može se podijeliti i raditi iz više faza. Sve zavisi samo od želje klijenta!

Kako se njeguje koža nakon seanse?

– Nakon tretmana koža je blago crvena. Ovi simptomi su prolazni i nestaju veoma brzo, tako da se može nastaviti s uobičajenom njegom. Ova metoda je karakteristična po tome što ne postoje apsolutne kontraindikacije. Preporučuje se da se koristi zaštitni faktor, ako se ta zona izlaže Suncu.

Koji period tokom godine je najpreporučljiviji da se obavi laserska epilacija?

– Laserska epilacija se može obavljati tokom cijele godine, ali je dobro postupak početi  tokom jeseni i zime, jer je jedan od preduslova za trajnu epilaciju da koža bude svijetla i neosunčana, ali se može raditi i tokom proljeća i ljeta, ako se koža koja se tretira ne izlaže Suncu. Ali, posjedujemo laser koji može tretirati dlake na tamnoj koži, tako da je moguće tretmane obavljati tokom cijele godine.

NEŽELJENI EFEKTI

Neželjeni efekti su mogući upotrebom bilo kojeg lasera ukoliko se njime nestručno rukuje. Kod lasera su mogući sljedeći neželjeni efekti:

Ukoliko klijent prešuti o izlaganju prije i poslije tretmana Suncu ili solarijumu, može imati promjene na koži u vidu opekotina ili fleka, koje su uglavnom prolaznog tipa. Tretman ne može prouzrokovati ožiljke, osim u slučajevima kada se klijent ne pridržava uputstava prije i poslije tretmana.

KOMPLIKACIJE

Komplikacije su vrlo rijetke i prolazne, a događaju se uglavnom usljed nepridržavanja klijenta datim uputstvima. Ukoliko se pridržavate savjeta, tada je mogućnost razvoja eventualnih komplikacija minimalna.

Nakon tretmana se ne smijete izlagati Suncu ili ići u solarijum, jer je moguć razvoj pigmentacija. Tretman se radi i tokom ljeta, ako možete izbjeći duža zadržavanja na Suncu. Mogućnost razvoja ožiljaka je zanemarljiva. Moguće je blago crvenilo kože koje prolazi kroz nekoliko dana.    Kod vrlo osjetljive kože moguće je da se pojavi manji otok tretirane regije, koji se brzo povlači ako se radi veći broj prelaza laserom. Osobe s masnom kožom najčešće mogu imati kratkotrajno pogoršanje tena usljed začepljenja pora kremom, što za koji dan samo prolazi. Infekcije se gotovo nikad ne razviju. Kako se ne bi javila infekcija herpesa, koja  je potpuno nezavisna od tretmana, trebate uzeti preventivno terapiju protiv herpesa kod svog doktora.

 

VAŽNO JE ZNATI

Poslije tretmana može da se koristi pantenol krema ili krema s aloe vera sastojkom. U rijetkim slučajevima mogu se pojaviti produženo crvenilo i plikovi. U tom slučaju može se primijeniti antibakterijska mast dva puta dnevno do izlječenja.

Tretirane regije 1-2 dana mogu biti osjetljive na toplotu. Tuširanje i kupanje hladnijom vodom može pružiti olakšanje. Treba izbjegavati tuširanje vrućom vodom kao i pretjerano trljanje, upotrebu lufera, sunđera i drugih sredstava za piling, dok se tretirane regije ne vrate u prvobitno stanje.

Dok se crvenilo ne povuče, u potpunosti treba izbjegavati upotrebu kozmetike, korištenje bazena s hemikalijama (hlor), tople kupke i džakuzi te aktivnosti koje izazivaju jako znojenje. Također, izbjegavati izlaganje Suncu i korištenje solarijuma minimum četiri sedmice poslije tretmana. Savjetuje se upotreba krema za sunčanje s minimalnim zaštitnim faktorom 30.

 

Ž6 = Lijekovi koji su fotosenzitivni:

Analgetici (brufen, ketonal, morfij, analgin i drugi); antidepresivi (q-pin, zoloft, cymbaltha i drugi); antiepileptici (depacine chrono, tegretol i drugi); antibiotici (tetraciklini, levofloksacini, xiclav); antifungicidi; diuretici ( furosemid, torasemid, …); lijekovi za dijabetes; antihistaminici (za alergije); antiacne (roacutane); antiksiolitisi (lorazepam, alprazolam, doxepin); retinoična kiselina.

NAPOMENA: Paracetamol nije fotosenzitivan! Ako koristite ANTIBABY PILULE, tretman se radi samo kada je pauza s pilulama!

Ukoliko ste na osnovu  prethodno navedenih informacija zaključili da ne možete uraditi ovaj tretman, molimo Vas da nas obavijestite da otkažemo termin!

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti