Nije sve kao što izgleda: Influencerica pokazala kako smanjuje struk na fotografijama

Piše: Redakcija

Influencerica Danae Mercer objavila je video u kojem pokazuje kako si svako u samo par sekundi može uljepšati tijelo na fotografiji.

Mercer je koristila jednostavnu aplikaciju i pokazala kako se koristi te usporedila slike prije i poslije. Produžila si je noge, stanjila struk i popravila lice, a rezultat su naglašeniji ženski atributi na slici poslije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Danae | Angles + Self Love (@danaemercer)

“Ova aplikacija uređuje tijela u videima, nevjerovatno je realistična. Mogu stanjiti struk, produžiti noge, mogu promijeniti cijelo svoje lice, izgladiti kožu, smanjiti nos, dodati filter. Mogu si napraviti figuru pješčanog sata, i to sve u videu”, napisala je, ali i dodala savjet.

“Zato idući put kad surfate po internetu i predbacujete si za sve što niste, sjetite se da ste nevjerovatno ljudsko biće koje diše, s manama, moćno i osjetljivo, snažno. A internet nije ogledalo. Zato ne uspoređujte njihovu stvarnost sa svojom”, napisala je Mercer u objavi.

Inače, Danae Mercer često na svom profilu, koji prati 2.2 miliona ljudi, objavljuje svoje obrađene fotke pokraj onih neobrađenih kako bi naglasila moć interneta u stvaranju krive percepcije.

Izvor: Index.hr

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti