JYSK predstavio nove trendove za uređenje terasa i balkona na prvom online eventu

Piše: Redakcija

Na prvom JYSK live eventu prisustvovali smo zanimljivom online događaju sa sjevera Danske. Tačnije, grad Arhus bio je mjesto okupljanja na kojem su nas ugostili te proveli virtualnim putem kroz JYSK novitete za uređenje eksterijera te predstavili zanimljivosti o trendovima sa područja dizajna i održivog razvoja.

U središtu kolekcije nalazi se drvo koje upotrebom recikliranih materijala dobiva blažu, nježniju formu. Prepoznatljiva je dominacija ručnog rada sa izraženom strukturom, te popularan craft izgled na skandinavski način. Boje su inspirisane prirodnim elementima kao što su zemlja, voda i nebo. Dominiraju nijanse plave i zelene koje podsjećaju na skandinavsko ljeto, dok zemljani tonovi daju dojam realističnosti.

Od dizajnerskih trendova za uređenje ove sezone očekuju nas INFUSION i MINDFUL GARDEN.

U našoj potrebi za isključenjem i mirom tema INFUSION miješa najbolje elemente iz prirode. Dizajn oponaša prirodu, sjedinjujući sirove teksture i organske forme. Životni prostori pretvaraju se u tiha mjesta pružajući distance i mir daleko od užurbanosti svakodnevnog života. U našem okruženju tražimo stvari koje možemo dotaknuti i osjetiti kako bismo se sjedinili s njom.

MINDFUL GARDEN oduševljava svojim pozitivnim i otvorenim pristupom prema novom.

„On na jednostavan način slavi život na otvorenom. Kao što travka usred livade stoji sama na vjetru, na pozitivan način vraćamo se svojoj osamljenosti. Ovaj dizajn čine skladne kompozicije, ali i kombinacije nespojivog koje u konačnici čine zadivljujući efekt kontrasta. Sunce i Mjesec utječu na rast, a okrugli oblici i reflektirajuće površine su ključ“, poručila nam je Rikke Blæsild, Range i Design Manager iz JYSK-a.

Uveliko se vraćamo cvijeću, ali u kombinaciji sa travom u neukroćenim kompozicijama postiže se zadivljujuće iskustvo. Opuštenost diskretnog vrta upravo je contrast urbanism industrijskim elementima.

Nove boje teme svakako zaslužuju biti dio naše svakodnevnice. S jednom nogom koja čvrsto stoji u prošlosti i drugom koja trči prema budućnosti, ove ljetne ženstvene tonove teško je opisati, i upravo je to ono što ih čini posebnim.

Ove sezone iz JYSK-a očekuju nas funkcionalni komadi za uštedu prostora sa modernism održivim rješenjima, pružajući dojmljiv ambijent za postizanje HYGGE doživljaja na otvorenom.

Nova kolekcija JYSK vrtnog namještaja dostupna je već sada u svim JYSK trgovinama širom Bosne i Hercegovine kao i putem JYSK web shopa.

Pročitajte još