Otkriveni užasni detalji: Vanessa Bryant podnijela tužbu protiv četvorice policajaca

Piše: Redakcija

Udovica Kobea Bryanta, koji je prije nešto više od godinu dana nastradao u helikopterskoj nesreći sa svojom 13-godišnjom kćerkom Giannom i još sedam članova posade, podnijela je tužbu protiv okruga Los Angeles, šerifsko odijeljenje ovog grada, vatrogasnu službu, kao i protiv četvorice policajaca koji su optuženi za narušavanje privatnosti i nemar nakon što su mobilnim telefonima snimali i dijelili slike i snimke mrtve djece, roditelja i trenera.

Ona traži i kaznenu odštetu za nanijeti duševni bol, a u tužbi koju je objavila na svom Instagram nalogu, navedena su i imena četvorice zvaničnika koji su optuženi da su učestvovali u fotografiranju žrtava, kao i da su kasnije dijelili te fotografije dalje.

U Vanessinoj tužbi se navode imena Joeya Cruza, Raula Versalesa, Michaela Russella i Rafaela Meije.

Vanessa je u dokumentima iznijela uznemirujuće detalje o tome kako je poslije nesreće pozvala šerifa Aleksa Vljanuevu i istakla da ima bojazan da mjesto nesreće nije zaštićeno od fotografiranja, na šta je on uvjerio da su zvaničnici policije obezbijedili mjesto.

Međutim, upravo ljudi koji poslati da zaštite mjesto od fotografiranja posmrtnih ostataka Kobea, njegove kćerke, kao i ostalih članova posade, gdje je također bilo još jedno dijete, prekršili su svoja ovlaštenja i fotografirali su ostatke svojim privatnim telefonima.

Nakon toga, fotografije su razmijenjivali sa prijateljima, a prema istrazi se sumnja da su napravili između 25 i 100 fotografija, od čega nijedna nije bila za potrebe istrage nesreće. Najmanje deset drugih policajaca dobilo je fotografije u roku od 48 sati.

Raul Versales i Rafael Meija su označeni kao osobe koje su napravile fotografije jer su se nalazili na licu mjesta. Meija je čak je i nakon toga, ženi koja je kontrolisala saobraćaj u blizini mjesta nesreće, nudio da joj pošalje fotografije ostataka Bryanta i ostalih nastradalih, na šta je dobio odgovor da joj to nije potrebno i da je taj čin nemoralan, na šta se on branio da radoznalost izvlači najbolje iz njega, i da su svi policajci radoznali.

Meija je dalje fotografije podijelio Joeyu Cruzu, koji je nastavio da ih šalje dalje, čak i sa običnim građanima. Tako je pokazao fotografije i vlasniku jednog bara i konobaru, a na kameri objekta vidi se i kako zumira prstima fotografiju kako bi mu pokazao posmrtne ostatke za koje je vjerovao da pripadaju Bryantu.

Konobar je nakon toga svima razglasio tu vijest, a čak se i šalio na račun posmrtnih ostataka Kobea Bryanta, ali je gazda bara bio ozbiljno uznemiren prizorom, kao i čitavom situacijom, to ga je mučilo cijelu noć i smatrao je da ne neprimjereno za jednog policajca da se tako ponaša i da dijeli sa drugima slike mrtvog Kobea, pa je odlučio da slučaj prijavi šerifu, pa je ubrzo pokrenuta i istraga.

Također, i Michael Russell je čuo glasine da postoje fotografije tijela Kobea, pa je poželio da ih i on ima u telefonu, a Cruz mu je ubrzo i poslao fotografije, koje je kasnije i on počeo da dijeli sa prijateljima, među kojima je jedan sa kojim je tokom noći igrao igrice.

Podsjetimo, Kobe Bryant i njegova kćerka Gianna, poginuli su 26. januara, nakon što je helikopter Sikorski S-76 kojim je upravljao pilot Ara Zobajan, udario u brdo oko Calabasasu usljed magle.

Kako je utvrđeno istragom, krivac za nesreću bio je pilot, koji se u toj situaciji nije ponio onako kako je to predviđeno.

Izvor:Telegraf

(Dž.S.)

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti