Od posljedica Corone preminuo je i glumac Vlasta Velisavljević

Piše: Redakcija

Srbijanski glumac Vlasta Velisavljević  preminuo je u 94. godini od posljedica Corona virusa.

Vlasta Velisavljević je prošle sedmice primljen u KBC Dragiša Mišović u Beogradu, gdje je intubiran, međutim nije preživio.

-To se desilo onako iznenada, stalno je provjeravao zdravlje. Cijele prošle godine nismo izlazili, sve su nam donosili do vrata. Sada je izlazio malo oko registracije kola, i mislim da se tada zarazio. Ipak ima nade, dobri ljekari brinu o njemu”, rekla je prije nekoliko dana Vlastina supruga Nada za domaće medije.

Vlasta je bio doživotni počasni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a imali smo prilike da ga gledamo u čak 350 uloga u pozorištu i kraj malih ekrana.

U velikom intervjuu za „Azru“  o svom vedrom duhu i vitalnosti govorio je ovako:

-Nemam tajni, bio sam tajni agent jedno vrijeme (smijeh). Šalim se, naravno. Zašto bih imao neku tajnu, možda nešto što se tiče ovako neke baš duboke intimnosti, nešto kao da sam pored svoje supruge pogledao neku drugu lijepu ženu – to sam utajio odmah. Ali, vi mislite, vjerovatno, na moju dugovječnost.
Od rane mladosti sam radio posao koji volim. Počeo sam davno s glumom, 1934. godine. Prvo u školi, a onda je u Beogradu, Branislav Nušić, veliki autor, svojoj kćerki Giti priredio zadovoljstvo da se bavi malo pozorištem. Ona je osnovala pozorište od djece za djecu koje se zvalo „Rodino pozorište“. Djeca su bila glumci i predstavljala su se djeci. Naravno, pored te djece, bila je masa roditelja koji su dolazili s njima.

Kompletan intervju pročitajte ovdje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti