Amra Džeko uz suze radosnice po drugi put donirala kosu bolesnoj djeci

Piše: M. K.

Amra Džeko, jedna od najuspješnijih bh. manekenki, supruga našeg fudbalskog dijamanta Edina Džeke i ambasadorica Udruženja “Srce za djecu” danas je po drugi put donirala svoju kosu za oboljelu djecu u sklopu kampanje “Moja kosa tvoja kosa”. Amra je prije dvije godine prvi put donirala kosu za taj projekt i od tada, kako podsjećaju iz “Srca za djecu” podstakla je mnoge djevojčice, djevojke i žene da učine isto dobro djelo.

-Danas je Amra ponovo, po drugi put, odsjekla i donirala svoju kosu uz suze radosnice i veliko suosjećanje, ali i sa mnogo ljubavi, jer je kosu njegovala i gajila dvije godine baš za ovaj trenutak. Da dan bude ljepši na naša vrata, tokom Amrinog šišanja, pokucala je jedna divna porodica sa dvije djevojčice koje su donijele svoju kosu. Amra i Lamija su zabilježile taj trenutak razumijevanja i podrške zajedničkom fotografijom i još ljepšom uspomenom na ovaj, za njih dvije, veliki dan.

Amra je pozvala sve dobre ljude da daju svoj doprinos i podrže projekat “Moja kosa tvoja kosa”, kako donacijom svoje kose tako i novčanom donacijom, jer je vrlo važno da znamo da su, pored kose, potrebni i drugi resursi kako bi se napravila jedna perika, potreban je repromaterijal, ljudska snaga koja će izraditi tu periku. Potrebno je mnogo sredstava kako bi se projekat održao, a koji je zaslužan za bezbroj najljepših osmijeha naših mališana koji dobiju periku. Zajedno možemo sve. Uz podršku možemo napraviti još mnogo perika i donijeti još više osmijeha na dječija lica -objavilo Udruženje “Srce za djecu”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Srce za djecu oboljelu od raka (@srcezadjecu)

Video snimak šišanja kose Amra Džeko podijelila je na svom Instagramu ponosna što je dio ovog plemenitog projekta. Amra se zahvalila predstavnicima Udruženja “Srce za djecu” na prilici da pomogne u liječenju malih heroja te pozvala sve ljude dobre volje da se priključe na bilo koji način ovom humanom projektu, uz poruku: “Vaše malo nekome zaista znači puno”.

-Molim vas da nađemo načina da pomognemo Udruženju “Srce za djecu” – poručila je Amra u videu i podsjetila da se novčane donacije mogu dati uplatama na račune Udruženja, pozivom na broj 17010, kupovinom maski Udruženja, te na razne druge načine o čemu više detalja možete pronaći na ovom linku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Amra Džeko (@amradzeko)

Udruženju je svaka vrsta donacije dobrodošla s obzriom na to da izrada perika iziskuje trpkove. Nakon  što se donirana kosa evidentira i sortira, dezinficira se procesom kuhanja, tretira šamponom i regeneratorom, te ispire mlakom vodom. Nakon toga se dva dana suši na zraku. Na kraju se kosa klasira, češlja i slaže po dužinama, boji i kvaliteti. Svaki rep se koncem sveže na vrhu, na glavi repa. Ovako pripremljena kosa se koristi za izradu perike.

Izrada jedne dječije medicinske perike traje u prosjeku između 50 i 60 sati, a potroši se oko 500 grama prethodno pripremljene prirodne, hemijski netretirane ljudske kose od šest do osamnaest različitih donatora (ovisno o tipu perike). Boju i dužinu biraju korisnici Uduruženja “Srce za djecu” na osnovu svojih fotografija prije gubitka kose.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti