Potresan crtež umjetnika za prerano preminulu djevojčicu

Piše: Redakcija

Sarajevski ilustrator Midhat Kapetanović podijelio je dirljiv crtež preminuloj djevojčici.

“Kada mali glasovi utihnu, ostaje najglasnija tišina”, napisao je uz crtež na kojem Zagi, simbol Zagreba, plače pored groba dok ga tješi Vučko, simbol Sarajeva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Midhat Kapetanović (@midoka5)

Vijest o smrti dvoipogodišnje djevojčice pogodila je čitavu regiju, a na društvenim mrežama mnogi su podijelili svoju tugu i ogorčenost.

Podsjećamo, djevojčicu Nicoll su pretukli roditelji, koja je nakon strašnih posljedica preminula. Sumnja je da je djevojčica bila zlostavljanja od novembra 2020. do 31. marta 2021. Za ostalo troje djece,  izuzetih iz zajedničkog domaćinstva, sumnja se da su bila zlostavljana i duži period. Porodica iz koje potječe djevojčica od prije je poznata novogradiškom Centru za socijalnu skrb. Dijete je bilo kod udomitelja više od godinu, a Centar ga je na zahtjev roditelja vratio u biološku porodicu.

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti