Još jedna žrtva Corone: Mnogi se opraštaju od legendarnog Tozovca

Piše: Redakcija

Foto: Agencije

Kolege i prijatelji proslavljenog srbijanskog kompozitora i pjevača narodne i folk muzike Predraga Živkovića Tozovca (85) koji je danas preminuo od Corona virusa opraštaju se od njega na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zeljko Joksimovic (@zzeljko)

Fotografiju Tozovca objavio je i pjevač Nikola Rokvić uz koju je napisao: “Otišao je jedan od najvećih pjevača, kompozitora i umjetnika narodne muzike svih vremena! Imao sam čast da mnoga jutra uz divne pjesme, razgovore i velike savjete dočekam uz ovog VELIKANA! Hvala za sve čika Tozo, trag koji ste ostavili je neizbrisiv! I ako je došlo proljeće, čini mi se da jesenje lišće pada na sve strane u našem sokaku odlaskom ovakvih VELIKANA! Saučešće porodici!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

Od velikana se oprostila i autorka emisije “Balkanskom ulicom” Vesna Dedić i prepričala jednu anegdotu.

– Posljednji pozdrav iz Balkanske ulice… Od 2002. do 2012. kada bih ga zvala u emisiju govorio je :’Ja trideset godina gradim imidž lijepog Toze, a tebi je toliko loše svijetlo u emisiji da neću da dođem. ‘. Kada mi je Tijanić odobrio studio i bolju rasvjetu Tozovac je došao i toliko divno pričao i pjevao da smo snimili Balkanskom ulicom iz dva dijela. Imala sam čast da ga ponekad, kao poslije promocije romana Zagrli me slušam do zore i to je moj veliki emotivni kapital. Tozovac je ostavio trag u beskraju u historiji duha zemalja bivše Jugoslavije i napustio ovaj svijet svestan da je jedan od najvećih i najvoljenijih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti