Jasmila Žbanić: Film je među jakim imenima i to me raduje

Piše: Redakcija

Bh. rediteljica Jasmila Žbanić, koja je večeras u okviru 26. Modula Memorije u Sarajevu preuzela nagradu za doprinos očuvanju kulture sjećanja, komentirala je i dodjele BAFTA nagrada koje se sutra održavaju.

– Nominacija za nagradu Britanske akademije za film i umjetnost je već znatno povećala interesovanje za film, što je sjajno. Sutra ćemo dobiti rezultate, sve me to kao profesionalca izuzetno raduje jer je film među tako jakim imenima i jako sam sretna zbog toga – istakla je Žbanić.

Što se Oskara tiče, Žbanić je istakla da je film “Quo Vadis, Aida?” samom nominacijom ostvario ogroman uspjeh.

– Oskar kampanja je jedan vrlo težak proces u kojem ja dnevno dajem po pet-šest intervjua. To je nešto što radim posljednjih nekoliko mjeseci. Sve ostalo zavisi od puno drugih stvari. Dakle, radujem se 25. aprilu jer će se taj dan govoriti o filmu, ali opet s druge strane – niko ne zna kakav će biti rezultat. Za nas je ovo već ogroman uspjeh jer otkad je film nominovan za Oskara interesovanje je itekako poraslo, što samo pokazuje kolika je moć Američke akademije – istakla je Žbanić.

Izvor: Avaz

(I.J.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti