Sabina Hannan: Kraljica skromnog glamura

Piše: I.J.

Vrhunska internetska karijera počela je slučajno nakon što je prebacila svoj Instagram profil s privatnog na javni. Sabina kroz svoje videe cijelom svijetu predstavlja kulturu, modu i način života muslimanke sadržajem usmjerenim na šminku, kako bi stvorila prozor u svoj svijet. Prvi video bio je vodič za hidžab, a sada nadahnjuje mnoge druge mlade djevojke

 

Sabinu Hannan smatraju ikonom ljepote, a ona se trudi nadahnuti muslimanke širom svijeta da izgledaju besprijekorno. Prije nego je postala slavna radila je u jaslicama. Rodom je iz Bangladeša, a živi u Londonu u Engleskoj. Ima dvije starije sestre, starijeg brata, dvije mlađe sestre i mlađeg brata.  U februaru prošle godine zaručila se za novinara Dana Walkera.

O popularnoj blogerici pisali su svjetski mediji: „Allure“, „Elle“, „Teen Vogue“ i „Glamour“. Sabina kroz svoje videe cijelom svijetu predstavlja kulturu, modu i način života muslimanke sadržajem usmjerenim na šminku, kako bi stvorila prozor u svoj svijet. Od glamuroznosti do vodiča za hidžab, kulturnih pitanja i odgovora, kao i mnogih izazova sa sestrom, Sabina na svom YouTube kanalu broji više od 400.000 pretplatnika, dok je na Instagramu prati više od 550.000 ljudi. Influenserica ruši sve predrasude i otvara zavjese ka svojoj nevjerovatnoj kulturnoj tradiciji i iskrenom odnosu sa svojim pratiteljima.

Slatka, skromna i prizemna, Sabinina glamurozna internetska karijera počela je slučajno nakon što je prebacila svoj Instagram profil s privatnog na javni, a da nije shvatila. Njene glamurozne fotografije, odvažna i uvijek besprijekorna šminka kao i stilski skromna odjeća ubrzo su doveli do toga da je hiljade pratitelja traže za savjet. No, kada su počeli stizati zahtjevi za podučavanje, Sabina je odlučila objaviti svoj prvi YouTube video.

– Bila sam tako nervozna, moj prvi video bio je vodič za hidžab i bilo me je previše strah da ga objavim, ali, srećom, moji prijatelji su bili sa mnom i govorili mi da to jednostavno učinim. Sada stvarno volim nadahnjivati druge i poruke koje dobijam od svojih pratitelja jednostavno mi uljepšavaju dan. Svaki put kad pročitam poruke, osjećam se motiviranijom – kazala je Sabina u jednom intervjuu.

 

Sabinin svakodnevni stil

 

Šminka

Običnim danom ne šminkam se mnogo, preferiram da imam podlogu, uradim konture i možda stavim umjetne trepavice, a kada mi je to preveliko opterećenje, onda samo stavim maskaru. Ne volim svakodnevno nositi maskaru, jer mi je, zapravo, lakše staviti trepavice. Prilično sam jednostavna, pa je to obično ili jednostavniji glam izgled ili hrabriji glamurozni izgled, ovisno o mom raspoloženju. Moj vječiti izbor je smeđi smokey eye. S tim ne možete pogriješiti, jednostavno ide sa svim.

Odjeća

Ako idem na glamurozniju varijantu, onda volim haljinu, nešto poput izgleda na crvenom tepihu.  Ponekad, ipak, volim samo obući trenerku i jednostavno izaći iz stana. Nemam nijednu modnu ikonu koja mi je uzor, jednostavno sastavljam odjeću, ovisno o tome šta mislim da ću odjenuti. Ponekad, ako trebam malo inspiracije, idem na Google i utipkam nešto poput “plave traperice/crni top” i vidim šta će se pojaviti i šta lijepo izgleda pa iskopiram taj izgled.

SAVJET +

Nosite šta god želite. Na vama je odluka. Sve dok nosite ono u čemu vam je ugodno, izgledat ćete sjajno.

Tekst prenesen iz aktuelnog printanog izdanja magazina “Azra”

Pročitajte još