„Betty Boop Exclusive Beauty“ vam poklanja dva vaučera po 50 KM: Osvojite ih!

Piše: Redakcija

Farah Halilović, vlasnica i menadžerica salona

Uz pomoć savremenih arhitektonskih rješenja, koja su u mojoj glavi osmišljeni prostor pretvorila u stvarnost, ovaj salon postao je ostvarenje mog dvogodišnjeg sna, gdje ću moći unijeti još više ljubavi i pružiti mojim klijenticama više od standardne usluge

 

Farah Halilović (23) vlasnica je i menadžerica kozmetičkog salona „Betty Boop“. Za magazin „Azra“ ispričala je svoju priču i kazala kako je oduvijek voljela crtati, ne sluteći da će jednog dana svoj talent pretvoriti u životni poziv. Rođena Zeničanka odrasla je u kapitalističkoj porodici i od malih nogu su je učili da sve što želi mora i zaraditi. Od sedme godine radila je s roditeljima u restoranu i mesnici te je na taj način stekla radne navike. Završila je Srednju ugostiteljsku školu, a potom upisala Ekonomski fakultet, Odsjek za menadžment, no, kako to već biva, životni put ju je odveo u drugom pravcu.

– Prije sedam godina, nakon razvoda roditelja, selim se iz Zenice u Sarajevo i tu već počinje moj prvi interes za nail art (umjetnost na noktima). Kad sam imala 16 godina, moja majka otvara salon za nokte „Betty Boop“ u Sarajevo City Centru i tu kao srednjoškolka počinjem raditi i stvarati svoje prve kreacije te ostvarivati svoje snove u slikama. Osim urođenog talenta, koji je u ovom poslu najbitniji, bilo je potrebno i stručno usavršavanje, tako da krećem teškim putem obuka, truda, rada, kao i finansijskih ulaganja u edukacije – kazala je Farah.

UVIJEK SAM ŽELJELA DA USPIJEM 

Tragajući za najboljim edukatorima širom Evrope i učeći od njih sve finese ovog posla, veoma rano stiče zvanje nail edukatora, a već sa 18 godina postaje najmlađi nail edukator u BiH s više od deset stručnih diploma iz raznih nail kategorija. Talentirana Farah potom počinje educirati druge i ponosno ističe kako su njene učenice postale veoma uspješne poslovne žene. Mnoge su, priča nam, u inozemstvu postale priznate u ovom poslu, te pokrenule vlastiti biznis kako u evropskim centrima mode, tako i u BiH.

– Paralelno sam radila i išla u srednju školu, ispunjavajući sve obaveze srednjoškolke. Dok su moji vršnjaci izlazili, provodili se, ja sam crtala, vježbala šablone, pravila takmičarske postere, putovala po takmičenjima, radila edukacije. Jednostavno, moj životni moto bio je da uspijem i budem drugačija od ostalih, što sam, hvala Bogu, i postigla – iskreno će umjetnica.

Pitali smo je šta je inspirira pri kreiranju nevjerovatnih dizajna na noktima.

– Inspiracije su mi trenutni trendovi. Naprimjer, ako vidim da je trend bosanskog motiva ili zvekira, odmah krećem da crtam bosanski ćilim na noktima. Ako neko misli da je to jednostavno, neka proba svoju crtaću površinu smanjiti na veličinu nokatne ploče i vidjet će da to nije baš tako jednostavno. Zatim, ako klijentica želi drvo s cvijetom japanske trešnje, a takve su želje vrlo česte, ja ga „moram“ nacrtati, kod mene nikada nije bilo: „ne mogu“ ili „ne znam ja to“, sve može i zahvaljujući tome, u februaru 2020. godine, u Budimpešti stičem titulu internacionalnog nail art edukatora, što je zaista veliko priznanje u segmentu nail industrije – ispričala je Farah.

Ono što „Betty Boop Exclusive Beauty“ salon izdvaja od konkurencije jeste najbolji omjer cijene i kvaliteta, susretljivo radno osoblje, kvalitetan materijal za rad, stalno unapređivanje usluga i osoblja, te proširivanje ponude iz oblasti uluga i prodaje.

POBOLJŠANI SALON

Nedavno su otvorili svoj novi poslovni prostor, koji je u potpunosti prilagođen uposlenicima, ali i klijentima salona.

– Novootvoreni salon „Betty Boop Exclusive Beauty“ smješten je na adresi Trg Heroja br. 8 u naselju Hrasno. Uz pomoć savremenih arhitektonskih rješenja, koja su u mojoj glavi osmišljeni prostor  pretvorila u stvarnost, ovaj salon postao je ostvarenje mog dvogodišnjeg sna, gdje ću moći unijeti još više ljubavi  i pružiti mojim klijenticama više od standardne usluge. Poseban sluh sam imala ka mladim majkama koje nemaju gdje sa svojom dječicom i napravila sam predivan dječiji kutak, gdje će se dijete zabaviti dok se majka uljepšava i odmara svoju dušu. S ponosom možemo reći da smo, osim standardnih kozmetičkih i nail usluga, po kojima smo popularni, ekskluzivni zastupnici nove „Gelli Spa“ pedikure prozvoda, koja je prvi put u BiH. Ovi proizvodi klijenticama nude uživanje u ugodnom antistresnom gelu, a nakon tretmana noge postaju nježne i odmorne. U budućnosti, cilj nam je uvesti jednu veoma inovativnu liniju proizvoda koji su naša budućnost i čija vrijednost se tek spoznaje, ali to ćemo ostaviti neotkriveno, dok se ne realizuje – kaže nam Farah.

Osmišljavajući sve detalje, „Betty Boop Exclusive Beauty“ mislio je i na svoje kolege koji se bave ovim poslom, stoga salon, osim uslužnog, ima i prodajni dio, te ukoliko želite kupiti proizvode za svoje profesionalne usluge, očekuje vas širok dijapazon brendova poput „Candy Bouqet“, „Fruit Simphony“ i „Sparkle Dream“.

Dječiji kutak

 

“Betty Boop Exclusive” vam poklanja dva vaučera u vrijednosti od 50 KM

Sve što treba da uradite jeste da u SMS poruci napišete: OK (razmak), BETTY, svoje ime i prezime, godište, te grad u kojem živite.

SMS poruke šaljite na broj 091 510 101.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti