Jennifer Aniston (52) prkosi godinama: Sve tajne njenog ubojitog tijela

Piše: L. B.

Jennifer ulaže nevjerovatne napore da bi održala svoje tijelo u formi. Osjećam se zaista lijepo kad završim sjajan trening. Od kada uzimam kolagen vidim razliku na sebi. Koristi dijetu s postom 16:8, što znači da jede osam sati u danu, dok posti ostalih 16

Svjetski poznata glumica ima 52 godine, ali Jennifer Aniston izgleda jednako dobro kao u doba Rachel Green iz serije „Prijatelji“, koja joj je donijela slavu za cijeli život. Glumica prkosi godinama svakom novom objavom, pojavom, a posebno kada je prošle godine za jedan časopis pozirala samo u čizmama do bedara, kožnoj jakni i crnom donjem rublju.

No, iako se njen mladalački izgled može činiti čudesnim, u tome nema nikakvog čuda, jer Jennifer ulaže nevjerovatne napore da bi održala svoje tijelo.

TIJELO

Jen se oslanja na različite treninge, kako bi održala oblik svog tijela. Prethodno je otkrila da su vježbe koje najviše odgovaraju njenom tijelu iz yoge, boksa, te da podliježe kardio vježbama, a mir pronalazi u meditaciji.

– Osjećam se zaista lijepo kad završim sjajan trening. Budući da sam se pobrinula za svoje tijelo, moji endorfini rastu, krv mi pumpa. Ja se brinem o jedinom tijelu koje imam – kazala je jedne prilike.

Vozi spin bicikl, eliptični bicikl i koristi traku za trčanje, a kardio vježbe radi najmanje 20 minuta dnevno. No, iako je posvećena svojoj kondiciji, 52-godišnja Jen kaže da sebi mora priuštiti i dan odmora.

– Naravno da uzimam slobodne dane. Važno je odmoriti tijelo. Slušajte svoje tijelo i šta vam ono poručuje, ono će vam najbolje kazati šta mu treba.

LICE

Poznato je da glumica izbjegava botox, prethodno izjavivši: „Ne kažem da ga nisam probala. Sve te kozmetičke stvari i kozmetička uljepšavanja izgledaju mi ​​smiješno.”

Ali, Jennifer ima nekoliko trikova kada je riječ o održavanju lica. Zvijezda „Prijatelja“ kaže da redovno uzima kolageni peptid s jutarnjim smoothiejem. Kolagen je glavni strukturni protein u ljudskim tijelima – povezuje kosti, tetive i hrskavicu.

– Od kada uzimam kolagen, vidim razliku na sebi. Moji nokti su jači i zdraviji, sjaje se, koža mi je ljepša. Kolagen djeluje iznutra ka vani, i na mom tijelu se vidi ogromna razlika. Preporučujem svim ženama iznad 30 godina da ga počnu konzumirati.

U prošlosti je Jennifer govorila o svojoj ljubavi prema uređaju „Current Body’s NuFACE Mini“, koji koristi mikrostrujnu tehnologiju za oblikovanje i konture lica.

– Ako ne vježbate, na kraju sve padne. Mikrostrujni tretmani lica su poput malih treninga za vaše lice.

Glumica svoj mladalački izgled također može zahvaliti i dobrim genima, tvrdeći da njeno grčko naslijeđe ima značajnu ulogu.

– Moj je otac 100 posto Grk, jedva da ima bore. Ni moja baka, koja je imala 95 godina kad je umrla – kazala je.

Istakla je da vodi sretan život i da je to njen izbor, te zbog toga smatra da vanjska ljepota ima itekakve veze s unutrašnjom.

PREHRANA

Jennifer je kazala da koristi dijetu s postom 16:8, što znači da jede osam sati u danu, dok posti ostalih 16. Prethodno je za Radio Times kazala: “Ja radim isprekidan post, pa ujutro nema hrane“.

Studije kažu da će ovaj način prehrane pomoći u skidanju kilograma, a da ne uzrokuje gladovanje.

Istraživači su otkrili da su oni koji su se pridržavali vremenski ograničene prehrane konzumirali manje kalorija, izgubili kilograme i popravili krvni pritisak.

Glumica se, navodno, oslanjala na 800 kalorija dnevno tokom petodnevnog posta. Također se navodi da ova vrsta prehrane pomaže u smanjenju rizika od raka i bolesti srca, snižava nivo kortizola (tj. uklanja stres) i smanjuje upalu.

Njenu dijetu osmislio je dr. Valter Longo, američki biogerontolog, a dizajnirao ju je tako da isprekidan post ne ostavi bilo kakve posljedice na tijelo Jennifer. Preporučio joj je paketiće juhe, pločice s orasima, krekere od morskih algi, biljne čajeve i bočicu vode. Plan košta 225 funti za pet dana, a osmišljen je tako da se brzo skine koji kilogram.

– Uvijek imam artičoke, koje su odlične i kad su hladne. Umačem ih u senf. To je sjajan i zdrav obrok. Obavezno se unutra nađe i povrće poput celera i krastavica. To su osvježavajuće hrskave grickalice koje volim – rekla je glumica.

U jednom intervjuu otkrila je i šta najčešće jede nakon buđenja. Jedna je od mnogih žena koje dan počinju vodom i limunom, a nakon toga slijedi ukusan, zdrav i zasitan doručak.

– Kada se probudim, pijem toplu vodu s limunom. Zatim pojedem jaja s avokadom. To je jelo jedno od mojih favorita – kazala je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti