Bolan razlog zbog kojeg princeza Diana nije nosila „Chanel“

Piše: Redakcija

 

 

Princeza Diana i dalje važi za modni uzor damama širom svijeta. Neka od njenih izdanja ušla su u historiju, kao na primjer “osvetnička” haljina, koju je ponijela 1994. godine, nakon javnog priznanja njenog supruga da joj je bio nevjeran u braku. Tokom svoje karijere na dvoru, princeza je ponosno šetala odjevne komade najpoznatijih modnih brendova, međutim, jedan se trudila da zaobilazi zbog neprijatnih uspomena, a to je modna kuća Chanel.

Ona  je godinama nosila odjeću spomenutog brenda sa neprevaziđenom gracioznošću, ali sve se promijenilo 1996. godine, kada se razvela od oca svoje djece. Princ Charles stavio je tačku na zajednicu dugu 15 godina, u kojoj je bilo puno trzavica.

Upravo je ljubavni trougao bio kriv za to što princeza više nije mogla da vidi, a još manje ponese kombinaciju prepoznatljivog logoa. Dizajner Jason Bransdon jednom prilikom je otkrio istinu o ovom zaokretu u princezinom stavu prema Chanel-u.


Dva mjeseca nakon pomenutog nemilog događaja, ona je putovala u Australiju, a ovaj kreator išao je sa njom kao stilista. Kada je jednog dana tragala za najboljim parom obuće uz Versace haljinu, u igri se našao i jedan sa potpisom Chanel. Odmah ga je odložila po strani, uz komentar da ima isprepletena dva slova C.

Bransdon je bio začuđen, te ju je pitao šta je sporno u vezi sa tim detaljem. Princeza je odgovorila da ona tu vidi inicijale imena Camile i Charlesa.

Iz ovog razloga, ona je nadalje odbijala da nosi Chanel obuću i torbe, poput čuvenog crnog proštepanog modela. Tome je doprinio sam princ Charles, koji je za medeni mjesec odabrao dugmad za manžetne upravo modne kuće Chanel. On u tome nije vidio ništa loše, ali njegovoj nekadašnjoj supruzi kasnije nije bilo svejedno.


Ipak, princeza Diana ostala je vjerna modnoj kući Dior, a imala je i razlog više. Naime, Bernar Arno ispred konglomerata u čijem vlasništvu se nalazio i ovaj brend, poklonio je ovoj dami redizajnirano izdanje čuvene chouchou torbe, tokom izložbe posvećene Paulu Cezannu, održane u Parizu. Riječ je o crnom kožnom modelu, koji se nosi u ruci, ima duple drške i rad inspirisan stolicama koje su korišćene za prvu reviju ove modne kuće 1947. godine.

Pored toga, krase ga inicijali Christiana Diora. Princezi Diani ovaj poklon se veoma dopao i uskoro ga je ponovila, a nakon svega godinu dana, torbica je ponijela prikladan naziv – Lady Dior. Naravno, bilo je onih koji su smatrali da je naklonost stekla zahvaljujući asocijaciji na imena Diana i Charles, međutim, par je u vrijeme ovih dešavanja već bio rastavljen.

Izvor:nova

(Dž.S.)

Pročitajte još