30 zvijezda koje su pokazale kako izgledaju bez šminke

Piše: Mirela Kukan

Ljepota uvijek ide uz čistoću i njegu i vjerovatno ne postoji žena koja ne želi imati čistu, njegovanu i lijepu kožu. Slavne žene nam u većini slučajeva pokazuju kako je nenošenje šminke prvi i najvažniji korak. Mnoge od njih dijele beauty savjete svojim fanovima ili pokazuju svoje beauty rutine pa čak i koje tačno proizvode koriste. Iako smo ih većinom navikli vidjeti maksimalno dotjerane, brojne svjetske zvijezde ne libe se s vremena na vrijeme pokazati i svoje lice bez šminke. Poređenje svjetski poznatih ličnosti sa i bez make-upa ujedno je i zanimljiv osvrt na 30 slavnih žena

 

Adele

Adele je prije godinu oduševila sve kada je objavila fotografiju u potpuno prirodnom izdanju i uz to pokazala figuru nakon što je smršala čak 45 kilograma. Pjevačica raskošnog vokala i bez šminke i neisfenirana za svoje fanove je u vrhu popularnosti, a sama ona još davno je izjavila kako se nikad nije htela povezivati s nekim savršenstvom, jer ona to nije.

Jessica Biel

Glumica Jessica Biel podijelila je svoj izgled bez šminke u objavi na Instagramu i mnoge oduševila. Na njenom licu nema tragova plastičnih operacija, a svoje elegantne borice ne prikriva ni u jednoj varijanti pa je tim više pridobila simpatije.

Kesha

Kesha je konačno prije nekoliko godina odlučila ne skrivati svoje pjegavo lice i to je super slatko. Američka pjevačica još početkom 2019. objavila je na Instagramu da je njena novogodišnja odluka voljeti sebe sa svim svojim nesavršenostima, odnosno onakvu kakva jeste. Otvoreno je priznala kako ih je skrivala jer su joj se rugali zbog bezbroj pjegica na licu, ali sada ih je, srećom, prihvatila.

Alicia Keys

Američka muzičarka poznata je po svom samopouzdanju te joj nije strano da često izađe pred kamere bez trunke pudera. Portret višestruke dobitnice Grammyja na kojem Alicia Keys nema nimalo šminke prije nekoliko godina našao se i na naslovnici beauty časopisa „Allure“. Čak je išla na dodjele Grammyja potpuno prirodnog izgleda i blistala je.

Lady Gaga

Poznata je po ludom šminkanju, a ima i vlastitu liniju šminke. No, ona na Instagramu često objavi sliku na kojoj je nenašminkana. Njenim fanovima sasvim je svejedno, oni se čak ne mogu odlučiti je li im ljepša kad se totalno našminka pa i „pretjera“ ili kad se pojavi „golog lica“. Lady Gaga, koju smo navikli gledati u ekstravagantnim kombinacijama s mnogo šminke, zapravo pokazuje koliko je prirodno najljepše.

Lana Del Rey

Lana Del Rey prepoznatljiva je po svom glamuru u starom holivudskom stilu s elegantnim frizurama i vintage šminkom. Međutim, kada je na društvenim mrežama podijelila svoj izgled bez šminke, niko nije ostao ravnodušan, jer zaista, mora se priznati, pjevačica izgleda preslatko i sa i bez make-upa.

Kim Kardashian

Nije nepoznanica da se najpopularnija reality zvijezda Kim Kardashian godinama bori s psorijazom, a svoje kritično zdravstveno stanje nije krila od obožavatelja. Često je dijelila i videa i slike svog lica bez šminke i pritom pokazala kako izgleda njena koža u borbi s psorijazom lica, koja se pogoršava stresom.

Kris Jenner

Poput svoje kćerke Kardashian i Kris Jenner također je podijelila selfi svog prirodnog izgleda lica. Obično nosi tamno sjenilo kako bi joj oči došle do izražaja, ali na ovoj slici one izgledaju mnogo svjetlije. Ni Kris ne treba biti nesretna prirodnim izgledom svoga lica, iako je našminkana daleko ljepša.

Carrie Underwood

„Kad vam lice odgovara košulji = imali ste dobar trening! Osim ako vam košulja nije plava – onda biste možda trebali biti zabrinuti!“, napisala je pjevačica Carrie Underwood u opisu fotografije koju je objavila nakon vježbanja. Izgleda fantastično bez šminke.

Kate Beckinsale

Možete li vjerovati da Kate Beckinsale ima 47 godina? Definitivno je popila tajni napitak iz izvora mladosti. Ova glumica i model izgleda dvadeset godina mlađe, vjerovatno zbog svog mota – „Mens sana in corpore sano“, što je zapravo latinska poslovica i znači „u zdravom tijelu, zdrav duh“.

Ciara

Poznata je po tome što je superglam i donijela na crveni tepih, a ovu pjevačicu i model mnogi smatraju jednom od najljepših žena svijeta. Upravo zato je prelijepa i bez šminke, što dokazuje fotografijom. Ova žena vjerovatno ne mora nositi ništa na licu, osim svog osmijeha, da bi izgledala lijepo.

Marisol Nichols

Američka glumica poznata po ulogama Nadie Yassir u seriji „Fox 24“ i Hermione Lodge u dramskoj seriji „Riverdale“, ima 47 i također zadivljuje svojom mladolikošću. Na slici bez šminke čak djeluje mlađe nego kad je našminkana. Od nje mnogi traže savjete o njezi kože.

Heidi Klum

Njemački supermodel, glumica, TV-voditeljica, modna dizajnerica i pjevačica još je jedna 47-godišnjakinja koja se smatra pionirom u svijetu mode i modelarstva. U centru je pažnje od 90-ih, ali i dalje ima svjež prirodni izgled lica.

Jennifer Lopez

Nema žene koja u 51. ne bi željela izgledati kao J.Lo, koja će u julu napuniti toliko godina, ali bez obzira na kritike da previše fotošopira svoje slike na Instagramu te da se i „botoksira“, ona i sa šminkom i bez nje zadivljuje. Latino diva Jennifer Lopez vlasnica je i linije za njegu kože „JLo Beauty“.

Sarah Jessica Parker

Svi je volimo iz „Seksa i grada“ u kojem je postala Carrie Bradshaw. Jedna od najpoznatijih američkih glumica u 55. izgleda jako dobro, a fotografiju bez šminke njen prijatelj Andy Cohen naslovio je kao  “Magic Hour, Magic Lady”. Čak i kada je paparazzi uhvate na ulici masne kose, bez šminke i u trenerci, kako nabavlja hranu za porodicu, Sarah Jessica Parker se nimalo ne uzrujava i u ne tako laskavom izdanju.

Bella Thorne

Često je kritiziraju zbog toga koliko dijeli sve na društvenim mrežama, ali njeno lice bez šminke uvijek je dobrodošlo na fotografijama za komentiranje. Uprkos tome što je u prošlosti imala brojne probleme s aknama, većina je saglasna da sada izgleda bolje u prirodnom izdanju.

Jada Pinkett Smith

Smith je trenutno voditeljica vlastitog talk showa i u sretnom je braku s legendarnim Willom Smithom. Ova samouvjerena mama dvoje djece ima sve – uspješnu karijeru, sjajnu porodicu i unutrašnje samopouzdanje zbog kojeg blista bez sve te šminke.

Miley Cyrus

Ona je ovjekovječena u sjećanju svih kao Miley Stewart iz američke humoristične serije „Hannah Montana“. Miley je dobila ime ‘Smiley’ kao dijete zbog svog stalnog osmijeha. Kasnije je skraćena na “Miley”, ime koje je odgovaralo njenom slavnom Disneyjevom liku. Miley je divna i bez šminke, a njenom svježem dobrom izgledu pomaže činjenica da je još mlada i da joj u 28. još nije potrebna čarolija četkica.

Jennifer Aniston

Znamo je i volimo otkad je u „Prijateljima“ uvijek izgledala super zapanjujuće. Jennifer Aniston i danas sa 52 izgleda dobro i bez šminke. Uživa u životu i to se vidi iz njenog osmijeha. Ona je često uočena bez šminke, a i kada je nanosi, to je vrlo minimalistički.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer je glumica nagrađivana Zlatnim globusom i s tri impresivne nominacije za Oscara. Teško je povjerovati da ima 62, a tako mladoliko izgleda bez šminke. Oduvijek je poznata kao jedna od najvećih ljepotica Hollywooda, a da joj godine i dalje ne mogu ništa, pokazuje fotografijama na društvenim mrežama.

Sofia Vergara

Sofia Vergara zarobila je naša srca ulogom u seriji „Moderna porodica“. Osim što važi za jednu od najplaćenijih glumica, poznata je po svojoj ljepoti i blistavoj koži lica, a kad je podijelila ovu fotografiju bez šminke, potpuno nas je zapanjila kako sjajno izgleda, jer njoj je 48.

Cardi B

Čudno je vidjeti Cardi B, koja je najprepoznatljivija po svojoj razuzdanosti i živopisnom stilu. Ali, moramo reći, uprkos njenom stalno blještavom i počesto ludom make-upu, ova hip-hop zvijezda ipak bez šminke ne liči na onu Cardi B koju poznajemo.

Victoria Beckham

Prekrasna i uvijek šik modna ikona Victoria Beckham itekako dobro brine o svojoj koži. Iako su rijetki momenti kad supruga legendarnog nogometaša Davida Beckhama ne nanosi kozmetiku, ipak i u 46. ima mnogo samopouzdanja da pokaže svoje blistavo lice bez šminke.

Scarlett Johansson

Uvijek je bila seksi djevojka na ekranu, a ima ogroman talent i ljepotu, kao što vidimo na fotografiji njenog prirodnog lica. Scarlett Johansson ima besprijekornu kožu, koja joj uz prelijepi osmijeh daje potpuno šarmantan izgled bez šminke.

Pamela Anderson

Pamela Anderson je sinonim za plavokosu bombu iz nekada megapopularne TV serije „Spasilačka služba“. I nije se mnogo promijenilo u vezi s njenom seksi reputacijom tokom godina. Iako se mršti na ovoj slici, ona je i dalje neko kome će mnoge žene pozavidjeti. U 53. ne odustaje ni od ljubavi uprkos brojnim ljubavnim brodolomima, te je nedavno, samo godinu nakon što je okončala brak koji je trajao 12 dana, ponovno stala pred oltar, a u posljednje vrijeme je nagađano i da je trudna.

Olivia Wilde

Ova glumica poznata je po prodornim plavim očima. Kažu da su oči prozor u dušu, a mi kažemo da bi ona, osim po sjajnim ulogama, trebala biti poznata i po svojoj savršenoj koži, jer izgleda gotovo potpuno isto i sa i bez šminke.

Rihanna

Uz liniju donjeg rublja, liniju šminke i uspješnu muzičku karijeru – šta Rihanna ne može učiniti? Iako je jasno da je strasno vezana uz kozmetiku, nije iznenađenje ni da je lijepa i nježna i bez šminke, kao što vidimo na ovoj fotografiji.

Priyanka Chopra

Poznata po svojoj prirodnoj ljepoti, pobjednica izbora za Miss svijeta 2000. udala se za Nicka Jonasa iz benda „Braća Jonas“. Kada je i bez trunke šminke, Priyanka Chopra ima besprijekoran ten. „Najbolje se osjećam kada moja koža blista. Tada mi je potrebno minimalno šminke. Kad god večer provodim u kući, nanesem na lice debeli sloj hidratantne kreme i pustim je da djeluje kao maska za lice otprilike 20 minuta“, izjavila je jedne prilike.

Salma Hayek

Salma Hayek dijeli svoje brojne fotografije bez šminke na društvenim mrežama i tako privlači pažnju i mami uzdahe i muškog i ženskog dijela publike, jer ko ne bi želio u 54. imati takvu prirodnu ljepotu. Glumica kaže kako je samokritična žena. Nekada sebi ne izgleda lijepo kad se pogleda ujutro u ogledalo,  a onda ima dana kad misli da uopće nije loša.”Prestala sam se umivati ujutro, jer sam takav savjet dobila od svoje bake, koža se tokom noći obnavlja i treba je pustiti”, rekla je prošle godine za časopis „People“.

Eva Longoria

Dugo nakon što je završila ulogu jedne od očajnih domaćica, Eva nikada nije izgledala bolje čak i bez šminke, ali njena tajna najvjerovatnije leži u majčinstvu i potpuno zdravom i sportskom načinu života. Na društvenim mrežama, otkako je rodila sina i skinula 20 kilograma nakupljenih tokom trudnoće, s fanovima redovno dijeli svoje trenutke treninga i ishrane, a njena beauty teorija je „kako si njegovala kožu sa 20, znat ćeš nakon 40.“

Foto: horizontimes.com

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti