Ko su najplaćenije manekenke na svijetu danas: Top-5 modela

Piše: Preuzeti tekst

Svijet modelinga je okrutan svijet. Mnoge djevojke širom svijeta pokušavaju da dobiju bar pet minuta slave i mogućnost da prošetaju nekom od najekskluzivnijih modnih pista, ali samo rijetkima to uspije, prenosi Superžena.

Uspjeti i probiti se u svijetu modelinga nije lako, ali nije ni nemoguće. Potrebno je izgledati onako kako industrija očekuje da izgleda tipičan model, ali i imati malo sreće. Biti na listi najtraženijih i najplaćenijih modela, nešto je što bi mnogo djevojaka htjelo. Ako su to nekada bile Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford, zatim Adriana Lima, Gisele Bindschen i druge, ko su trenutno najplaćenije manekenke? I koja je trenutno glavna, ona koja zarađuje najviše u modnoj industriji?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bella 🦋 (@bellahadid)

Bella Hadid (zarada 8,5 miliona dolara) i Gigi Hadid (zarada 9,5 miliona dolara) spadaju u top-10 najplaćenijih modela, ali – nisu u top-5.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gigi Hadid (@gigihadid)

Nije ni Cara Delevingne, koja zauzima 6. mjesto sa zaradom od 10 miliona dolara.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Cara Delevingne (@caradelevingne)

Ova lista mijenja se svake godine, ali trenutna lista top-5 modela po zaradama izgleda ovako:

1.Kendall Jenner (zarada 22 miliona dolara)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kendall (@kendalljenner)

Američka manekenka i reality zvijezda Kendal Jenner, karijeru je započela u reklamnim kampanjama za štampu a veliki uspjeh doživjela je 2015. i 2016. godine hodajući za velike modne dizajnere na pistama u New Yorku, Parizu i Milanu. Kendall se već 2015. godine našla na Forbesovoj listi najbogatijih modela, na 16. mjestu, zarađujući 4 miliona dolara godišnje a 2017. godine bila je 15. najpraćenija poznata ličnost na Instagramu.

Njenom uspjehu i traženosti, te ogromnoj zaradi, svakako doprinosi činjenica da je dio “klana Kardashians”. Trenutno je na Instagramu prati nevjerovatnih 160 miliona ljudi.

3. Carly Kloss (zarada 13 miliona dolara)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karlie Kloss (@karliekloss)

Američki model Carly Kloss koju je francuski “Vogue” još 2000. godine proglasio za jednog od top-30 modela godine, kada je njoj bilo samo 17 godina. Do 2019. godine Carly Kloss pojavila se na 40 naslovnih strana “Vogua” širom svijeta.

Ambasadorica je mnogih brendova, a pojavljuje se i kao domaćica u reality programima vezanim uz modu. U martu ove godine dobila je i prvo dijete sa suprugom Joshuaom Kushnerom, čiji je brat oženjen Ivankom Trump.

3. Chrissy Teigen (zarada 11,5 miliona dolara)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli chrissy teigen (@chrissyteigen)

Ova 35-godišnja manekenka Chrissy Teigen ujedno je i televizijska ličnost, autorica i poslovna žena. Kao model proslavila se naslovnicama za “Sports Illustrated” ali je brzo počela raditi i u mnogobrojnim televizijskim emisijama. Godine 2016. objavila je knjigu recepata, koja je dospjela na listu bestselera “New York Timesa” i bila druga najprodavanija knjiga na temu recepata, te godine.

U braku je sa muzičarem Johnom Legendom od 2013. godine. Vjenčali su se poslije šest godina veze, a upoznali na snimanju spota za njegovu pjesmu, u kojem je ona glumila njegovu partnerku.

4. Rosie Whiteley (zarada 11,5 miliona dolara)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Britanska manekenka Rosie Whiteley važi za jednu od najatraktivnijih žena na svijetu. Uživa u prirodnom izgledu, zagovornica je minimalizma, a kao trendseterka naglašava da je ljepota u jednostavnosti.

-Atraktivni komadi odjeće ne ističu vašu ljepotu nego skreću pažnju na sebe – voli da kaže.

Ova 34-godišnjakinja iz modelinga je ušla i u glumačke vode, a od 2010. godine u vezi je sa glumcem Jasonom Stathamom, sa kojim ima sina, rođenog 2017. Godine.

5. Gisele Bindschen (zarada 10,2 miliona dolara)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gisele Bündchen (@gisele)

Iako ima već 40 godina, Gisele je jedna od najtraženijih manekenki. Još od 2001. godine važi za jednu od najplaćenijih modela, a više puta našla se na listama najbogatijih žena u šou-biznisu. Magazin “Vogue” “imenovao” ju je kao najzaslužniju za prekid “heroin chick ere” u modelingu 1999. godine, zamijenivši to svojim seksi tijelom, oblinama i zlatnim tenom. Bila je “Victorijin anđeo” od 1999. do 2007. godine, potpisavši jedan od najskupljih ugovora u historiji poslovanja ove kompanije.

Do jula 2018. godine pojavila se na više od 1.200 naslovnih strana širom svijeta.

Zabavljala se sa glumcem Leonardom DiCapriom pet godina i važi za njegovu najozbiljniju vezu. 2006. godine započela je vezu sa Tomom Bradyjem, igračem američkog fudbala. Vjenčali su se 2009. godine i imaju dvoje djece.

Pobornica je zdrave hrane, na biljnoj osnovi.

Izvor: CdM

(M. K.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti