Kraljica Rania posjetila dobrotvorno društvo žena

Piše: Redakcija

Kraljica Rania veliki je pobornik borbe za prava jordanskih žena. Na svom Instagram profilu podijelila je fotografiju. Naime, ona je danas posjetila dobrotvorno društvo Al Yusra u selu Al Faisaliah u Madabi, gdje se sastala s upravnim odborom kako bi saznala o programima ekonomskog osnaživanja žena i razgovarala o načinima podrške naporima društva u poboljšanju egzistencije lokalnih porodica.

-Danas sam se sastala s članovima dobrotvornog društva žena Al Yusra u selu Faisaliah u Madabi. Vodili smo zanimljiv razgovor o njihovim težnjama i naporima da osnaže lokalne žene- stoji u opisu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)


Osnovano 2009. godine kao multidisciplinarna organizacija, dobrotvorno žensko društvo Al Yusra ima za cilj pružanje podrške ženama izgradnjom njihovih kapaciteta i pružanjem mogućnosti ekonomskog osnaživanja.

Podsjetimo, Rania je diplomirala poslovnu administraciju te se početkom 90-tih  zaposlila u gradskoj banci. Kako je bila ambiciozna te obrazovana, nije joj dugo trebalo da napreduje. Svog supruga, jordanskog kralja Abdullaha II, Rania je upoznala  na jednoj večeri 1992.godine, a par se vjenčao godinu dana poslije u palači Zahran i imaju četvero djece. Ona nije samo zasjenila svog supruga, nego je postala zaštitni znak Jordana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti