Ljutita mama ne dozvoljava baki i djedu da grle unuku

Piše: Redakcija

Ljutita mama Brittany Baxter je odlučila na TikToku progovoriti o svojim frustracijama. Kako je objasnila, otkada je rodila kćerku, nastoji je naučiti važnosti pristanka i bez ustručavanja kritizira ljude jer njenu uskoro dvogodišnjakinju bez pitanja pokušavaju zagrliti, poljubiti ili maziti.

– Možemo li početi normalizirati to da djeca ne moraju ljubiti ili grliti odrasle? Moja kćerka ima gotovo dvije godine i od dana kada se rodila učim je važnosti njenog pristanka. Moja kćerka i njeno tijelo ne postoje da bi se neko drugi osjećao ugodnije ili voljenije – oštro je zaključila. Dodala je i kako se neki ljudi vrijeđaju kad djevojčica ne želi pokazivati ​​fizičku naklonost. Osim toga, smatra da njena kćerka nije kriva što starije generacije ne znaju kontrolirati svoje osjećaje kad ih neko odbije.

@brittanybaxter_xI said what I said… #gentleparenting #consent #fyp♬ original sound – Brittany

Mnogi su pohvalili njen pristup te podijelili vlastita iskustva.

Jedna osoba je komentirala: “Radim na tome i sa svojim dvogodišnjim sinom. Morali smo smanjiti njegovu interakciju s mojom majkom jer ona to nije poštovala.”

Međutim, bilo je i onih koji su kritizirali ovakav stav.

“Potičem svoju 21-mjesečnu kćerku da se fizički i emocionalno poveže s mojim roditeljima i jako je povezana s njima. Stvarno ne razumijem vašu ljutnju”, komentirala je mama.

Brittany joj je vrlo brzo odgovorila: “Jeste li zapravo pitali svoje dijete je li to ono što želi i je li to ono što joj treba ili potičete i njegujete taj odnos jer zadovoljava vaše potrebe?”

Brittany je dodala kako je njena kćerka, uprkos ovoj praksi, u odličnim odnosima s njenom majkom, ocem i maćehom.

Izvor: index.hr

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti