Umro Aleksandar Banjac, od poznatog kompozitora oprostio se Amel Ćurić, Tijana Dapčević…

Piše: E.Dž.

Poznati srbijanski klavijaturista, kompozitor i aranžer, Aleksandar Banjac iznenada je preminuo u 45. godini. Vijest o preranoj smrti ovog muzičara potresla je njegove brojne kolege koje se od njega opraštaju na društvenim mrežama.

-Imao sam čast da me ovaj virtuoz na klaviru prati na finalnom nastupu X Factora uz pjesmu “Da je tuga snijeg”! Nisam ga puno poznavao ali jesam sasvim dovoljno da vidim kako je divan čovjek bio! Ostavio je predivan utisak na mene i uopšte ničim, osim svojim maestralnim sviranjem, nije pokazivao da me za klavijaturom prati jedan od najvećih ikad u svom poslu! Jako me rastužila ova vijest, prerano je ovo, prerano. Zbogom maestro, do nekog idućeg susreta i hvala ti na toj jednoj pjesmi i nastupu koji mi je jedan od najvažnijih i najemotivnijih u životu!  Aleksandar Banjac 1976. – 2021. – napisao je pjevač Maid Hećimović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by maid hecimovic (@maidhecimovic)

I Tijana Dapčević se emotivnom porukom oprostila od vrhunskog umjetnika.

Maestro.. Nismo se tako dogovorili, dogovorili smo se da kad prođe ovo sviramo bluzeve i džezove u “Tri rogata” da se radujemo muzici, zivotu…..slomila sam se..mirno spavaj – napisala je ona.

Amel Ćurić napisao je na Instagramu da je Banjac sve rastužio sve svojim odlaskom.

-Dragi moj Banjac.. Pamtit ćemo te po notama tvojim i uvijek vedrom duhu.. Počivaj u miru – napisao je bh. pjevač.

Banjac je rođen 22. decembra 1976. godine u Ćupriji. Veliki talent i interesovanje za klavijature iskazao je u osnovnoj školi. Srednju muzičku školu završio je u Novom Sadu, a potom je upisao Akademiju umjetnosti.

Pročitajte još