Sofia Vergara: Dramatični život nesuđene stomatologinje

Piše: Ilma Jakubovic

Rođena je u Barranquilli u imućnoj porodici stočara. Udala se za srednjoškolsku ljubav Joea Gonzaleza, a sa samo 19 godina rodila sina Manola. Godine 2002., dijagnosticiran joj je rak štitnjače te se podvrgnula operaciji. Nakon preseljenja u Los Angeles, upoznala je Toma Cruisea, koji je, navodno, upravo nju poželio za novu suprugu, no u tom naumu nije uspio. Ona je bila uvjerena da bi gorjela u paklu ako bi se pridružila scijentolozima. Kako je jedne prilike izjavila, postoji samo jedna stvar zbog koje žali u životu, a to je što četiri godine mlađeg Manganiella nije ranije upoznala

 

Kolumbijska ljepotica Sofia Vergara (49) najpoznatija je po ulozi Glorije u popularnoj seriji „Moderna porodica“, koja joj je i donijela svjetsku slavu. Ovih dana dospjela je u žižu javnosti objavom fotografije kako joj tehničar bez zaštitne maske i bez rukavica u automobilu daje vakcinu protiv Corona virusa. Iako je uz sliku napisala kako je to učinila za svoju porodicu, prijatelje i sve ostale, da bi se mogli vratiti normalnom životu i svoju odluku smatra ispravnom, sve je izazvalo burne polemike. Dok su joj jedni čestitali na savjesnom razmišljanju, većina je, ipak, oštro reagirala, optuživši lijepu glumicu da je video lažan.

Sofia, jedna od najplaćenijih televizijskih glumica današnjice, međutim, nije se oglasila niti odgovorila na ijedan negativni komentar. Šarmantna i seksepilna glumica žari i pali Hollywoodom godinama, a danas je na vrhuncu karijere, sretna i zaljubljena. No, iza nje su mnoga životna iskušenja. Životni san da postane stomatologinja još kao tinejdžerica zamijenila je poslom manekenke, a zatim i glumom.

Fotografija s vakcinacije koja je izazvala buru u javnosti

UBISTVO BRATA I SELIDBA

Rođena je u imućnoj porodici u Barranquilli kao kćerka domaćice Margarite i stočara Julia Vergare, koji su osim nje imali još petero djece. Vaspitana je u katoličkom duhu, pohađala je privatnu dvojezičku školu, engleski govori i piše perfektno, ali kolumbijskog akcenta, po kojem je postala prepoznatljiva, nikada se nije mogla riješiti. Umjesto da se ostvari kao stomatologinja, a do te titule su je dijelila tek dva semestra, Sofia Vergara postala je model.

Ipak, budući da je pohađala katoličku školu, bila je zabrinuta kako će se time moći baviti. Stoga je tražila dozvolu svojih učiteljica, časnih sestara, da radi kao manekenka. Nedugo nakon što je otkrivena postala je zaštitno lice u „Pepsijevoj“ reklami za Latinsku Ameriku, a s 20 već je bila traženi model u Bogoti.

I sve se činilo idilično, kampanje i reklame su se nizale, a čak je i dobila priliku raditi kao voditeljica u kolumbijskim televizijskim show programima. No, onda je došla 1998. godina te se njen život preokrenuo za 360 stepeni. Te godine je njen brat ubijen tokom neuspjelog pokušaja otmice, a cijela porodica morala je novi život potražiti u Miamiju.

Sofia je upravo tu dobila priliku glumiti u pokojem američkom filmu i televizijskom showu, ali sve to nije bilo ništa značajno. I dalje su je svi doživljavali kao ljepoticu koja, osim izgleda, nema što pretjerano pokazati. No, ona je po ko zna koji put dokazala da se naporan rad i trud na kraju, ipak, isplate.

ODGOJ SINA, RAK I „ZLOČESTI MOMCI“

Fantastične uloge nizale su se jedna za drugom, a ona se u međuvremenu, 1990., udala za svoju srednjoškolsku ljubav Joea Gonzaleza i sa samo 19 godina rodila je sina Manola. Uprskos svemu, brak nije opstao i već godinu kasnije par je odlučio raskrstiti svoje puteve, a Sofia je svog sina nastavila odgajati kao samohrana majka. Kada je njen sin Manolo imao tek osam godina, Vegari je dijagnosticiran rak štitnjače te se podvrgnula operaciji koja joj je bila neophodna. Nakon uspješnog oporavka glumica je odlučila osnovati fondaciju koja će pomagati porodicama u Kolumbiji čiji se članovi bore s karcinomom.

Sofia sa sinom Manolom

No, za Sofiju su poslije borbe za zdravlje stigli novi problemi. Sredinom 90-ih, nakon što se rastala od prvog supruga, Sofia Vergara počela je vezu s Chrisom Paciellom, glavnom facom za noćni život South Beacha, ujedno članom bande koja je sarađivala s porodicom Bonanno.

Čini se da ju je ta cijela priča itekako zavela pa mu je nakon što je on 2000. godine uhapšen i optužen za ubistvo jedne domaćice četiri godine ranije, Vergara ponudila svoj dom u Miamiju, te platila ljubavniku jamčevinu od 15 miliona dolara. On je na kraju osuđen, vezu su raskinuli, ali tu nije prestala njena ljubav prema „zločestim momcima“, pa se tako godinama šuškalo da je imala aferu s nekadašnjim kolumbijskim kraljem droge Andresom Lopezom.

U međuvremenu je dobila poziv za Los Angeles, u koji se preselila sa sinom 2005. i upoznala Toma Cruisea, koji je, navodno, upravo nju poželio za novu suprugu, no u tom naumu nije uspio. Ona je, navodno, bila uvjerena da bi gorjela u paklu ako bi se pridružila scijentolozima.

Onda se dogodila 2011. godina, kada je iz Amerike u Kolumbiju deportiran njen mlađi brat Julio, dugogodišnji ovisnik, a nešto prije te deportacije počela je vezu s Nickom Loebom. Par se zaručio 2012., ali su dvije godine kasnije odlučili krenuti svako svojim putem. Sofia je mislila da je to prekid kao i bilo koji drugi, ali prevarila se. Godinu poslije našla se u sudskoj bici s bivšim zaručnikom koji je želio iskoristiti njihova dva embrija. Riječ je o embrijima koje su pohranili u klinici u doba najveće ljubavi, u nadi da će jednog dana umjetnom oplodnjom dobiti djecu. Loeb je odlučio iskoristiti ih i dogovoriti sa surogat majkom da ih rodi, no onda se Vergara odlučila za tužbu u pokušaju da ga spriječi da takvo nešto i napravi.

Zahtjev bivšeg zaručnika da upotrijebi te embrije dva puta je odbijen, a u aprilu 2018. godine uložio je žalbu na odluku suda i cijeli slučaj preselio u Louisianu, u kojoj embrij ima definiciju i status ljudskog bića. Navodno su to bili njegovi očajnički pokušaji da joj uništi vezu, a potom i brak s Joem Manganiellom, s kojim je uplovila u romansu u julu 2014., te su se zaručili šest mjeseci kasnije. Vjenčanje iz snova održano je u Palm Beachu na Floridi u novembru 2015. godine.

Prvi ples Sofie i Joea

ZARADILA 43 MILIONA DOLARA U „UPROPAŠTENOJ“ GODINI

Kako je jedne prilike izjavila, postoji samo jedna stvar zbog koje žali u životu, a to je što četiri godine mlađeg Manganiella nije ranije upoznala.

– Udala sam se rano i mlada rodila sina, no to je u Latinskoj Americi prije dvadesetak godina bilo normalno. Naravno, danas je sve drugačije i nakon lošeg braka koji sam imala promijenile su se mnoge stvari. Danas želim više od ljubavi, do čega su me doveli želja za uspjehom, cilj da imam svoj novac i napravim nešto od svoje karijere – bila je iskrena.

 

Zgodna glumica trenutno ima angažman kao članica žirija u showu „America’s Got Talent“, a donedavno je snimala seriju „Moderna porodica“ za koju je dobijala 500 hiljada dolara po epizodi. Sofia Vergara na vrhu je Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu, a zaradila je 43 miliona dolara u prošloj godini. Forbes procjenjuje da će Sofia zarađivati barem deset miliona dolara po sezoni spomenutog talent showa, koji je jedan od najpopularnijih u Americi.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti