Glumica tuži Mansona za silovanje: Mučio ju je, rezao i sijekao

Piše: Redakcija

Britanska glumica Esmé Bianco (38), najpoznatija po ulozi Ros u Igri prijestolja, u petak je podigla tužbu protiv Marilyna Mansona(52)  u kojoj tvrdi da ju je silovao i nasilno se ponašao prema njoj.

Ona je 15. žena koja je optužila poznatog muzičara za seksualno zlostavljanje.

Bianco tvrdi da ju je Manson (pravim imenom Brian Warner) silovao u maju 2011. godine. U jednom dijelu tužbe stoji da ju je “uz drogu i pod prijetnjom sile natjerao na seksualna djela”.

U tužbi se još spominje i da ju je seksualno iskorištavao dok je bila “u nesvijesti ili u stanju u kojem nije mogla pristati na takav čin”, piše BuzzFeed News.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marilyn Manson (@marilynmanson)

Također je rekla da ju je tokom seksa bez njenog pristanka udarao, grizao, šibao i rezao po stražnjici, grudima i genitalijama.

Zlostavljanje je započelo u februaru 2009. godine, kada je Manson odvezao Bianco u Los Angeles kako bi tamo snimila muzički spot koji nikada nije objavljen. Po dolasku je ustanovila da “nije prisutna ekipa za snimanje i da se od nje očekuje boravak u domu gospodina Warnera, a ne u hotelu koji je prethodno bio rezerviran”.

Tokom četverodnevnog snimanja, koje je Manson snimao svojim fotoaparatom, Bianco je navodno cijelo vrijeme nosila donje rublje, uskraćivan joj je san, davani su joj droga i alkohol, ali bez hrane.

Tokom snimanja, tvrdi, Manson ju je tukao i tresao strujom, prijetio silovanjem, prisiljavao je da gleda “izuzetno nasilni film zbog kojeg je pala u nesvijest” i pokušao je prisiliti na seksualne odnose s drugom ženom pred kamerom.

– Možda najstrašnije, gospodin Warner zaključao je gospođu Bianco u spavaću sobu, privezao je i tukao bičem za koji je rekao da su ga koristili nacisti – navodi se u tužbi. Također ga tereti da ju je prisiljavao da slijedi “pravila odijevanja” i verbalno je ponižavao u intervjuima.

2011. godine Bianco se preselila k Mansonu na dva i po mjeseca, tokom kojih je rekla da je trpjela “stalno zlostavljanje”. Navodno joj nije dopuštao da napusti stan bez dozvole ni da prima posjetitelje. Tvrdi i da ju je držao “budnu danima, a zatim je preko noći izbacio iz stana”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Esmé Bianco (@esmebianco)

Jednom ju je Manson navodno progonio sjekirom. U tužbi je navedeno i da ju je jednom “posjekao nacističkim nožem tokom seksa, bez njenog pristanka, i fotografirao posjekotine na njenom tijelu”.

Fotografije je nakon toga navodno objavio na društvenim mrežama.

24sata

Bianco je pobjegla u julu 2011. dok je Manson spavao, a kad je otkrio da je otišla, “prijetio joj je ukidanjem vize i ‘kaznom’ kad je sljedeći put vidi”, navodi se u tužbi.

Glumica kaže da ima posttraumatski stresni poremećaj, anksioznost, depresiju i napade panike. Prvi put je o tome progovorila 2019. godine, ali nije htjela otkriti ime zlostavljača. Tek u februaru otkrila je o kome se radi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Esmé Bianco (@esmebianco)

– Uprkos brojnim hrabrim ženama koje su govorile protiv Marilyna Mansona, bezbroj preživjelih ostaju ušutkane, a neki od njihovih glasova nikada se neće čuti. Nadam se da ću podizanjem ove tužbe pomoći spriječiti Briana Warnera da više ne uništava živote i osnažiti druge žrtve da potraže vlastitu malu dozu pravde – objavila je glumica na društvenim mrežama.

Manson se o tužbi nije oglasio.

Izvor: 24sata.hr

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti