Emotivan status Fahrudina Kučuka uoči Festivala dječije umjetnosti

Piše: L. B.

Foto: Fcb

Naša redovna kolumnistica Indira Kučuk Sorguč, prenijela je na društvenoj mreži Facebook emotivan status svog supruga, pjesnika Fahrudina Kučuka, kojim je najavio početak 7. Festivala dječije umjetnosti.

– Moj Fahrudin Kučuk, je danas najavio sutrašnji start 7. Festivala dječije umjetnosti: danas na dan kad je ubijena prije 29 godina njegova jedinica Aida, i danas kada je pravoslavni Vaskrs. Njegov put je put mir, dobro, ljubav, zdravlje duše, jedinstva, podrške, oprosta. Takva je i poruka Vaskrsa, takva je poruka onog koji vjeruje da se sve događa s Božijim određenjem. Naše je da hranimo dobro i ljubav u sebi i da na ovoj kratkoj životnoj stazi osvojimo što više ljudskih srca. Fahro je mogao biti zatočenik tuge i bijesa, osvete i depresije, mržnje i nemoći – mogao je biti slab i sjađen u toj tami traume, ali nije i znam da nisu mnogi koji su doživjeli slične i tegobnije tragedije. On želi pružiti ljubav, pažnju i lijepu riječ brojnim “Aidama” ove prebolne i prelijepe zemlje, želi im dati stihove i priče, knjige i slike, i nadasve poruke da život treba živjeti razumijevajući ga kao blago koje nam je podareno kako bi radili poslove s ljubavlju, ne zatomljavali naše afinitete, pružali ruke jedni drugima i činili dobra djela.

Za početak, počnimo sa dobrim djelima na Festivalu Festival dječije umjetnosti FEDU koji je za naše male-velike kreativce pripremio čika Fahro, a koji će se održati od 03. do 07.05. na online platformama FB stranice Festival dječije umjetnosti, you tube kanalu 7. FEDU ONLINE i www.fedu.ba. Fahro vam šalje zagrljaje i poručuje: Ne odustajte od onoga što volite da radite! – napisala je Indira.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti