Donni Ares doktori su u dan pogodili datum smrti!

Piše: Redakcija

Bosansko-hercegovačka pjevačica Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, karijeru je počela devedesetih godina prošlog vijeka. Snimila je mnogo hitova, a najveću slavu doživjela je sa pjesmom “To mi nije trebalo”.

Donna je bila poznata po specifičnom glasu, najljepšim balada i po tome da je bila kantautor – sama je sebi napisala mnoge pjesme.

Dona Ares

Uspješnu karijeru i život uopšte poremetilo joj je saznanje 2014. godine da boluje od kancera. Ipak, pjevačica nije gubila vedar duh i kao lavica se borila sa opakom bolešću. Bila je poznata po tome da je širila pozitivne misli i bodrila druge koji se bore od ove bolesti.

Nažalost, Donna je izgubila bitku sa kancerom 2017. godine. Nekoliko mjeseci prije smrti napisala je na svom Facebook-u profilu da ostavlja dugogodišnjeg partnera, kompozitora Džavida Ljubovcija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donna Ares (@donnaares)

– Gotovo je i nije mi žao! Gdje nema povjerenja tu nema ničega!!! Nikada! Zbogom, hej hej… – napisala je Donna uz sliku na kojoj je precrtan Džavid.

Nakon njene smrti on je objasnio da joj ništa ne zamjera.

– Kada čovjek dođe u fazu gdje je svestan da odlazi, ne treba mu zamjerati na tome što kaže. Tako nisam ni ja. Mi koji nismo prošli kroz to ne možemo o tome ni govoriti. Ona i ja smo prošli kroz razne faze i znamo u našim srcima da nikada ništa loše nismo mislili o našem braku. Ne zamjeram joj, znam da u dubini duše nije mislila ništa loše – rekao je Džavid.

Dona Ares

foto: Dragana Udovičić

Donna je dva posljednja mjeseca provela u porodičnom domu u Bihaću. Posljednja želja joj je bila da posljednje dane provede tamo odakle je potekla.

– Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko je preostalo života. Njena jedina želja nakon tog saznanja bila je da te posljednje dane provede sa familijom i kod kuće. Nije bilo više načina za lječenja ili bilo šta, pa je tako preminula u kući. Samo joj se smanjila težina, pa su joj ljekari davali određene lijekove. Nije imala bolove, pa se možda na taj način nije mučila – poručio je kompozitor.

Izvor: espreso.co.rs

(L.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti