Umrla najhrabrija djevojka na Balkanu

Piše: Preuzeti tekst

Najhrabrija djevojka na Balkanu, kako su je mediji prozvali, Ena Šarac (24), u subotu je zauvijek sklopila svoje uvijek vesele oči. Njeno tijelo izmučeno brojnim bolestima, nažalost, nije izdržalo posljednju tešku operaciju.

-Enica, najveća i najčistija duša ovog svijeta, postala je nebeski anđeo. Čuvaj svoje roditelje koji će teško ovo preživjeti. Čuvaj svoje anđele –  napisali su u subotu na Facebooku nakon 20 sati prijatelji Enine porodice.

U srijedu je u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica u Zagrebu Osječanka imala tešku operaciju glave koja je trajala 13 sati, a niti dva dana kasnije uspjela se javiti majci Biserki.

-Enica je prebačena jutros na odjel. 24 sata nakon operacije dokopala se mobitela i odmah me nazvala, srce moje. Pričale smo sat vremena i kaže da je ništa ne boli osim noge iz koje su vadili žilu za presađivanje – rekla je tad njena mama Biserka i razveselila brojne Enine prijatelje.

Naime, prije desetak dana, bris glave je otkrio da ju je napala bolnička bakterija MRSA.

Ena je prošla tri sepse, pet hirurških otvaranja glave, operaciju noge, godinu i pol je bila prikovana za invalidska kolica, a dobila je i dijabetes. No, duhom nikad nije klonula. I uvijek se vratila na noge sa zaraznim osmijehom.

Prvog dana 2. razreda osnovne škole oboljela je od tumora na mozgu i otada smo je svi znali kao djevojku koja se nikada ne predaje. 2017. godine joj je otkriven i neoperabilni tumor na kičmi, a onda je došla i nova dijagnoza – akutna mijeloična leukemija. No, njen duh bio je jači od svega. Godine 2011. dobila je priznanje ‘Ponos Hrvatske’.

Iako je sama trpjela goleme boli i roditelji su joj bili na rubu egzistencije zbog velikih troškova liječenja, Osječanka je uvijek pomagala onima kojima je trebalo. Za svakoga je našla riječ utjehe, a mnogima bolesnima je pomagala svojim savjetima.

Izvor: Jutarnji.hr

(E.Dž.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti