Kako izgleda tajno ljubavno gnijezdo Billa Gatesa i njegove bivše djevojke?

Piše: Redakcija

 

Vijest o razvodu Billa i Melinde Gates iznenadila je cijeli svijet.

Nakon što je odjeknula vijest da se najmoćniji filantropski par, Bill i Melinda razvode nakon 27 godina braka, javnost detaljno analizira njihov zajednički život, tako se govori i o Billovom bizarnom dogovoru koji je imao s bivšom djevojkom En Vinblad dok je još bio u braku s Melindom.

Brak Gatesovih važio je kao skladan i tek sad su na vidjelo isplivali detalji od kojih je najbizarniji da je šef Microsofta išao svake godine na odmor sa svojom bivšom djevojkom En Vinblad, kao i da je to “dio dogovora sa suprugom”.

Poduzetnica Vinblad bila je u vezi sa Gatesom osamdesetih, ali mada su raskinuli prije 33 godine njih dvoje su nastavili da održavaju kontakt.

Melinda i Bill upoznali su se kada je Melinda došla da radi u tada još novoj firmi “Microsoft”. Ljubav nije planula na prvi pogled pošto je Gates, po sopstvenim riječima, u intervjuu koji je zajedno sa sad već bivšom suprugom dao povodom dvadeset pet godina braka, “bio u vezi sa Micorosoftom”, a Melinda imala više partnera u tom periodu.

I mada su imali ogromno bogatstvo, spolja je porodica Gates djelovala kranje skladno, tabloidi nisu imali šta da pišu o njima, a njihova djeca su odrastala skromno. Štaviše, roditelji su objavili kako će svako od njih dobiti samo po deset miliona dolara od cjelokupnog nasljedstva.

Ipak, u tom naizgled savršenom životu postojala je jedna osoba koja je bacala sjenku na život ovog bračnog para, En Vinblad.

Gejts je sa Vinbladovom, poduzetnicom i stručnjakom za softver, ušao u vezu 1984. Njih dvoje su se upoznali na konferenciji o kompjuterima, prema kojima su oboje gajili veliku strast. Neko vrijeme su mogli da se čuju da je ta veza po svemu sudeći bila strastvena, i iako su dijelili ljubav prema tehnologiji i putovanjima po svijetu, oni su se rastali 1987, iste godine kada je Bil upoznao Melindu, koja će 1994. postati Gatesova žena.

Razlozi zbog kojih se veza Vinbladove i Gejtsa nije krunisala brakom ostaju nejasni, ali imaju veze sa Gatesovom potpunom posvećenošću poslu u tom trenutku. Microsoft se širio i Gates je kompaniju i njemu dobrobit stavio na prvo mjesto svojih prioriteta.

Gates i njegova prijateljica svakog proljeća provodili su duge vikende u rezidenciji na plaži na ostrvu Outer Banks u Sjevernoj Karolini, uživajući u brojnim aktivnostima, uključujući i duge šetnje plažom.

“Možemo se zaj***vati dok raspravljamo o biotehnologiji”, rekao je svojedobno Bill o njihovom boravku u osamljenom, rajskom skrovištu. Spomenuta nekretnina smještena je na plaži u Corolli, izgrađena je 1982. godine, a od 2016. koristi se za iznajmljivanje.

Kuća za odmor na obali “Castle Sween” sva je u lamperiji i opisana kao “kraljevsko odmaralište za ljubitelje plaža”, a za jednog od najbogatijih ljudi na svijetu, uređena je prilično skromno.

Sastoji se od četiri spavaće sobe i dva kupatila i ima pristup privatnoj plaži.

Kao centralni dio kuće ističu se prostrani dnevni boravak, trpezarija i kuhinja, a tu su i dvije spavaće sobe s bračnim krevetom i još dva kreveta. Još dvije spavaće sobe nalaze se na najvišem nivou, kao i potkrovlje s ležajem i fantastičnim pogledom na okean.

New York Post podsjeća da je Bill Gates 1997. Timeu otkrio kako provodi vikende s En Vinblad u bungalovu na plaži svake godine već više od deset godina.

To mi je idealna prilika da se ponovno povežem sa starom prijateljicom”, izjavio je tada.

“Dijelimo svoja razmišljanja o svijetu i sebi samima, čudimo se tome kako smo, kao dvoje mladih uspješnih ljudi, započeli veliku avanturu na rubovima malo poznate industrije koja nas je dovela u središte nevjerovatnog svemira”, rekla je En u istom intervjuu.

Ona i Bill su se razišli 1987, zato što je ona bila pet godina starija od njega i htjela je da se skrasi. Ali bivši partneri ostali su bliski prijatelji, a Gates je čak tražio njeno odobrenje kada je došlo vrijeme da se oženi Melindom.

Izvor:CDM

(Dž.S.)

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti