Sahranjen legendarni Đorđe Marjanović

Piše: Redakcija

Telegraf

Đorđe Marjanović legendarni pjevač, sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Na vječni počinak ispratila ga je porodica, prijatelji i kolege. Veliki umjetnik sahranjen je uz pjevanje hora.

Komemoracija povodom Marjanovićeve smrti održana je danas u 11 sati u Skupštini grada Beograda.

Đorđe Marjanović je umro u 89. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine. Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu, koju nikad nije završio. Njegova legendarna pjesma „Zvižduk u osam“ i dalje krasi simbol jednog vremena. On je bio prvi pjevač zabavne muzike na prostoru Jugoslavije koji nije samo stajao za mikrofonom već je padao na koljena, valjao se po podu, plakao, bacao sako u publiku.

Izvor:nova.rs

(Dž.S.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti